Följ XL-BYGG AB

XL-BYGG växer snabbast i svensk handel

Pressmeddelande   •   Okt 23, 2018 11:00 CEST

Branschtidningen Market har gått igenom tillväxttalen hos de svenska detaljisterna. Med en ökad omsättning med 16,9 procent under 2017 är XL-BYGG den snabbast växande detaljistkedjan i landet.

På Markets topplista placerar sig XL-BYGG före kedjor som Mio, Lidl och Willys på topp 5. Bygghandelsbranschen växte, enligt siffror från Bygg- och järnindex, med 4,8 procent under 2017. Därmed växte XL-BYGG betydligt mer än branschgenomsnittet, enligt tidningen Market.

– Vi har branschens bästa kundbemötande när vi mäter nöjdhet hos våra kunder. Det är så vi bygger långsiktig framgång. Vi är stolta att vara en aldrig så liten del i varje byggprojekt vi får bidra till, säger Karin Eriksson, VD för XL-BYGG.

En stor del av tillväxten under 2017 härrör från nyetableringar, såväl i form av nya enheter som anslutits som gamla delägare som öppnar nytt.

– Vi har ett starkt varumärke och attraktiva avtal med våra leverantörer. Det gör att vi har lätt att locka nya handlare samtidigt som våra delägare är skickliga på att expandera och etablera sig på nya orter, säger Karin Eriksson. 

XL-BYGG är en kedja av närmare 70 fristående bygghandlare med totalt över 130 butiker över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.