Gå direkt till innehåll
Mattias Norlén Nylands Trä
Mattias Norlén Nylands Trä

Pressmeddelande -

XL-BYGG välkomnar Mattias Norlén och Nylands Trä till kedjan

Idag, den 1 september, ansluter Nylands Trä till XL-BYGG. Det är Mattias Norlén som tillsammans med Mestergruppen kommer att fortsätta driva anläggningarna i Kramfors, Docksta och Nyland.

I våras stod det klart att Mattias Norlén och Nylands Trä lämnar den tidigare kedjan Woody för att i stället ansluta till XL-BYGG. I samband med att Nylands Trä nu ansluter till XL-BYGG går bolaget också in i samägande med Mestergruppen. För Mattias Norlén var viktiga anledningar till att han tog steget över till XL-BYGG det faktum att han nu får en stark delägare i ryggen, men också att han delar Mestergruppens ambition om att värna och bevara den fria handlarens plats på kartan.

- Det som lockade mig var den unika modellen som XL-BYGG och Mestergruppen kunde erbjuda, där jag fick möjligheten att vara kvar som ägare, samtidigt som jag får en stark delägare via Mestergruppen som jag kan fortsätta att vidareutveckla bolaget tillsammans med. Jag fick också ett väldigt gott intryck av de personer från XL-BYGG och Mestergruppen som tog kontakt med mig, säger Mattias Norlén, vd och ägare Nylands Trä.

Nu pågår arbetet för fullt för Nylands Trä med att omprofilera de tre anläggningarna till XL-BYGG. Alla tre anläggningar kommer inom kort att bära XL-BYGG-loggan både exteriört och interiört.

- Vi ser fram emot att tillsammans med Mattias och övriga kollegor inom Nylands Trä fortsätta utveckla verksamheten. Det är precis det här vi vill åstadkomma, att vi tillsammans med en etablerad och stark entreprenör säkrar en viktig marknad och region, säger Carl Littlewood Kedjechef XL-BYGG.

Sedan tidigare samäger Mestergruppen tillsammans med lokala handlare XL-BYGG-butikerna i Mora, Rättvik, Grängesberg, Smedjebacken och Kalmar.

Ämnen


Vi är en kedja som består av 84 fristående butiker över hela landet. Tillsammans med våra kollegor i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandelskedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i koncernen Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

Presskontakt

Louise Lindblom

Presskontakt Kommunikationsansvarig 079 0791982
Carl Littlewood

Carl Littlewood

Presskontakt Kedjechef, XL-BYGG +46 8 578 51 647

En riktig bygghandelskedja!

Vi är en kedja som består av 87 fristående anläggningar över hela landet. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

XL-BYGG AB
Hemvärnsgatan 9, 9 tr
171 54 Solna
Sweden