Gå direkt till innehåll
XL-BYGG utsedd till Årets Byggmaterialhandlare 2021 för sitt initiativ XL-Hjälpen

Pressmeddelande -

XL-BYGG utsedd till Årets Byggmaterialhandlare 2021 för sitt initiativ XL-Hjälpen

XL-BYGG har av branschorganisationen Byggmaterialhandlarna tilldelats utmärkelsen Årets Byggmaterialhandlare 2021 och priset Guldtrucken. XL-BYGG tilldelas priset för sitt initiativ XL-Hjälpen, XL-BYGG:s samhällsinitiativ som syftar till att stärka kopplingen mellan den lokala handlaren och det lokala civilsamhället.

Det nyinstiftade priset Årets Byggmaterialhandlare som delas ut av Byggmaterialhandlarna syftar till att uppmärksamma en byggmaterialhandel som är ett föredöme för branschen ur hållbarhets-, digitaliserings-, eller attraktivitetsperspektiv. Ett drygt trettiotal företag nominerade olika projekt strax före sommaren, varav fem valdes ut som finalister av en jury och därefter fick branschen rösta. Nu står det klart att det är XL-BYGG som med initiativet XL-Hjälpen tilldelas utmärkelsen Årets Byggmaterialhandlare 2021 och Guldtrucken.

- Det känns otroligt roligt och ärofyllt att tilldelas priset Årets Byggmaterialhandlare 2021 och Guldtrucken för XL-Hjälpen. Syftet med XL-Hjälpen är att stärka kopplingen mellan våra lokala handlare och det lokala civilsamhället och det är ett projekt som vi känner starkt för, priset är ett kvitto på att det vi gör uppskattas, säger Mischa Moszkowicz Marknadschef XL-BYGG.

Mischa Moszkowicz, Marknadschef XL-BYGG

XL-BYGG genomförde XL-Hjälpen för första gången 2019 och intresset för initiativet har vuxit sig starkare för varje år. XL-BYGG-handlarna har en stark lokal närvaro och XL-Hjälpen är ett engagerande sätt att ge tillbaka till lokalsamhället. Tidigare i år kom fler än 2000 nomineringar in från föreningar och organisationer runt om i Sverige som samtliga har en önskan om att få ett byggprojekt förverkligat. Totalt tio projekt valdes ut och genomförs nu tillsammans med lokala handlare runt om i landet. Det handlar om allt från flyttbara avbytarbås till en fotbollsklubb, till läktare till en ridklubb och en aktivitetsbana till en hockeyklubb.

- Jag har jobbat med XL-hjälpen i tre år nu och det är verkligen ett projekt som engagerar oss på servicekontoret men kanske ändå viktigare, både våra handlare och civilsamhället. Engagemanget har dessutom vuxit sig starkare för varje år, säger Maria Mellström, projektledare för XL-Hjälpen på XL-BYGG.

Maria Mellström, Projektledare XL-BYGG

Om XL-Hjälpen:

XL-Hjälpen är byggkedjan XL-BYGG:s samhällsinitiativ där klubbar, föreningar och organisationer runt om i landet har möjlighet att nominera och få hjälp med ett byggprojekt de inte själva har möjlighet att genomföra. Syftet är att bidra till det lokala föreningslivet runt om i landet samtidigt som man stärker kopplingen till de lokala handlarna och till varumärket. XL-BYGG-handlarna har en stark lokal närvaro och när XL-BYGG drog i gång XL-Hjälpen 2019 kändes det lokala föreningslivet som en självklar aktör att stötta.

Mer information om XL-Hjälpen finns på: xlhjalpen.se

Om Byggmaterialhandlarna:

Byggmaterialhandlarna är en branschorganisation för byggmaterialhandeln i Sverige. Organisationen samlar elva stora kedjor - Ahlsell, Beijer Byggmaterial, Bygma, Derome Byggvaror, Happy Homes, Kesko (K-Rauta/K Bygg), Karl Hedin Bygghandel, Mestergruppen (XL-BYGG, Bolist och Järnia), Nordströms Bygghandel, Optimera och Woody Bygghandel samt ett femtiotal fria handlare runt om i landet.

Ämnen


Vi är en kedja som består av 87 fristående butiker över hela landet. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i koncernen Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

Presskontakt

Jenny Pedersén

Presskontakt Kommunikationsansvarig 0766 29 26 59
Carl Littlewood

Carl Littlewood

Presskontakt Kedjechef, XL-BYGG +46 8 578 51 647

En riktig bygghandelskedja!

Vi är en kedja som består av 84 fristående butiker över hela landet. Tillsammans med våra kollegor i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandelskedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i koncernen Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

XL-BYGG AB
Hemvärnsgatan 9, 9 tr
171 54 Solna
Sweden