Gå direkt till innehåll
XL-BYGG och Falck & Co
XL-BYGG och Falck & Co

Pressmeddelande -

​XL-BYGG tar nästa steg med Falck & Co som reklambyråpartner.

Byggvarukedjan XL-BYGG väljer Falck & Co som ny reklambyråpartner.

"Vi uppfattas redan idag som det starkaste varumärket inom bygghandeln, hos både proffs och konsumenter. Nu är det dags att lägga i nästa växel för att stärka vårt varumärke ytterligare. På det sättet kan vi säkra att vi fortsatt är nummer ett även i framtiden. Timingen kunde inte vara bättre eftersom bygghandeln förväntas gå in i en tuffare konjunktur", säger XL-BYGGs VD Karin Eriksson.

"Valet föll naturligt på Falck & Co utifrån deras kombination av hög strategisk och kreativ nivå. De förstår fullt ut vikten av att få med sig handlarna genom en stark intern kommunikationsprocess. Vi har god erfarenhet av byrån sedan tidigare, då den stod bakom vår framgångsrika lansering av XL-BYGG år 2009 och sedan var vår partner till och med 2012", säger XL-BYGGs marknadschef Erik Öhlin.

Falck & Co har stor erfarenhet av byggrelaterade företag med kunder som bl.a. SCA, Höganäs, Essve och BOA samt detaljhandelskedjor som Team Sportia och Bad & Värme.

XL-BYGG är Skandinaviens största byggvarukedja och består av fria företagare i samverkan. I Sverige omsätter kedjans 134 anläggningar 8 miljarder kr. I XL-BYGG ingår även Bygghemma – Skandinaviens största e-handelsplats för byggvaror.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Erik Öhlin, marknadschef XL-BYGG, 08 - 578 51 605, erik.ohlin@xlbygg.se

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


XL-BYGG är en kedja av närmare 100 fristående bygghandlare med totalt över 130 butiker över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke.

Presskontakt

Jenny Pedersén

Presskontakt Kommunikationsansvarig 0766 29 26 59
Carl Littlewood

Carl Littlewood

Presskontakt Kedjechef, XL-BYGG +46 8 578 51 647

En riktig bygghandelskedja!

Vi är en kedja som består av 84 fristående butiker över hela landet. Tillsammans med våra kollegor i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandelskedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i koncernen Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

XL-BYGG AB
Hemvärnsgatan 9, 9 tr
171 54 Solna
Sweden