Gå direkt till innehåll
Från vänster: Jörgen Eriksson, Christer Blank, Stefan Månsson och Pål Mases. (Saknas på bilden: Jonny Eriksson)
Från vänster: Jörgen Eriksson, Christer Blank, Stefan Månsson och Pål Mases. (Saknas på bilden: Jonny Eriksson)

Pressmeddelande -

XL-BYGG Siljan stärker sin position i Dalarna – förvärvar XL-BYGG Falu Trävaru

Nu står det klart att XL-BYGG Siljan, med anläggningar i Mora, Rättvik, Grängesberg och Smedjebacken förvärvar XL-BYGG Falu Trävaru i Falun. Genom förvärvet stärker man sin position i Dalarna på en strategiskt viktig ort.

XL-BYGG Falu Trävaru grundades redan 1976 och ägs och drivs idag av Stefan Månsson och Jan-Olof Carlsson. Den 1 november kommer verksamheten att bli en del av XL-BYGG Siljan.

- Vi har en ambition om att vara en stark aktör i Dalarna och att Falu Trävaru nu ansluter till oss känns som ett viktigt steg. Jag är väldigt glad för att vi får ta över den fina verksamhet som Stefan Månsson och Jan-Olof Carlsson har byggt upp under åren, säger Christer Blank, VD och delägare XL-BYGG Siljan.

  I samband med förvärvet går nuvarande ägare av Falu Trävaru, Jan-Olof Carlsson, i pension medan Stefan Månsson fortsatt kommer vara delaktig i verksamheten. XL-BYGG Falu Trävaru har varit en del av XL-BYGG sedan många år och det faktum att en annan aktör inom XL-BYGG, XL-BYGG Siljan, tar över är positivt både för verksamheten, medarbetarna och kunderna.

  - Det känns fantastiskt roligt att kunna välkomna Falu Trävaru till XL-BYGG Siljan av fler anledningar – anläggningen i Falun blir ett välkommet tillskott till vår verksamhet, men det känns också bra att kunna erbjuda en lösning till kollegor inom XL-BYGG som vill sälja sin verksamhet. Kompetensen hos de befintliga medarbetarna tillvaratas och kunderna kommer att känna igen sig även med oss som nya ägare, säger Jörgen Eriksson, delägare XL-BYGG Siljan.

   XL-BYGG Siljan ägs av Pål Mases, Jörgen Eriksson, Jonny Eriksson och Christer Blank tillsammans med Mestergruppen Sverige. Mestergruppen Sverige har varit delaktiga i förvärvsprocessen, men framhäver det lokala entreprenörskapet som en viktig framgångsfaktor.

   - Vi är den enda aktören på den svenska byggmaterialmarknaden som lyckas kombinera lokalt entreprenörskap och ett starkt moderbolag, en kombination som möjliggör investeringar i verksamheter samtidigt som den viktiga kännedomen om den lokala marknaden och kunderna finns kvar. Att XL-BYGG Siljan nu förvärvar XL-BYGG Falu Trävaru visar på styrkan i vår modell, säger Tomas Hedman Strömhielm, Operativ chef på Mestergruppen Sverige.

    Om XL-BYGG Siljan

    XL-BYGG Siljan består av XL-BYGG Rättvik, XL-BYGG Mora, XL-BYGG Grängesberg och XL-BYGG Smedjebacken. Kunderna består av både proffsbyggare och privatkunder. Bolaget ägs av Pål Mases, Jörgen Eriksson, Jonny Eriksson och Christer Blank tillsammans med Mestergruppen Sverige. Jörgen Eriksson och Jonny Eriksson ägde och drev tidigare BOLIST Grängesberg som tidigare i år skyltade om och blev en del av XL-BYGG Siljan.

    För mer information kontakta:

    Christer Blank, vd XL-BYGG Siljan AB

    E-mail: christer.blank@xlsiljan.se

    Telefon: 0706 079 791

    Ämnen


    Vi är en kedja som består av 87 fristående butiker över hela landet. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i koncernen Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

    Presskontakt

    Carl Littlewood

    Carl Littlewood

    Presskontakt Kedjechef, XL-BYGG +46 8 578 51 647
    Henrik Abraham

    Henrik Abraham

    Presskontakt Kommunikationsansvarig 08 - 578 51 674

    En riktig bygghandelskedja!

    Vi är en kedja som består av drygt 100 fristående anläggningar över hela landet. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

    XL-BYGG AB
    Hemvärnsgatan 9, 9 tr
    171 54 Solna
    Sweden