Gå direkt till innehåll
XL-BYGG samlade in 5.850.000 kronor till kampen mot cancer!

Pressmeddelande -

XL-BYGG samlade in 5.850.000 kronor till kampen mot cancer!

När Cancerfondens TV-gala ”Tillsammans mot cancer” summerade alla bidrag från sponsorer och generösa givare så kunde man redovisa rekordresultatet 90,4 miljoner kronor vilket är ett fantastiskt bidrag till svensk cancerforskning! I resultatet räknas insamlingen under själva galakvällen samt de pengar som samlats in av privatpersoner och företag under Rosa Bandet-kampanjen i oktober. XL-BYGG är sedan 2014 en huvudpartner till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj och XL-BYGG har ännu en gång visat att när vi samlar kraften i vår bransch så kan vi verkligen göra skillnad.

  • Det finns ju viktigare saker i livet än verktyg, trä och byggprojekt. Kampen mot cancer är en sådan sak. Vi har lyckats skapa ett stort engagemang i denna viktiga fråga ute i alla våra butiker och viljan att bidra har även varit stort hos våra underbara kunder och samarbetspartners, säger XL-BYGGs VD Bert Larsson
  • Vi är helt tagna över det engagemang för cancerfrågan vi ser runt om i landet. Det är ett fantastiskt resultat och helt otroligt att vi slår rekord i år igen. Ett stort tack för detta viktiga bidrag till svensk cancerforskning och kampen mot cancer, säger Cancerfondens generalsekreterare Stefan Bergh.

I år samlade XL-BYGG in 5.850.000 kronor till kampen mot cancer.

Ett stort TACK till våra kunder, leverantörer och samarbetspartners som generöst bidragit och hjälpt oss att hjälpa i kampen mot cancer. Se även vår Tack-annons här nedan som PDF.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


XL-BYGG är en kedja av närmare 100 fristående bygghandlare över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. XL-BYGG är sedan 2014 stolt huvudpartner till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj.

Presskontakt

Jenny Pedersén

Presskontakt Kommunikationsansvarig 0766 29 26 59
Carl Littlewood

Carl Littlewood

Presskontakt Kedjechef, XL-BYGG +46 8 578 51 647

Relaterat material

En riktig bygghandelskedja!

Vi är en kedja som består av 84 fristående butiker över hela landet. Tillsammans med våra kollegor i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandelskedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i koncernen Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

XL-BYGG AB
Hemvärnsgatan 9, 9 tr
171 54 Solna
Sweden