Följ XL-BYGG AB

XL-BYGG Palms rekryterar ny VD från Beijer

Pressmeddelande   •   Aug 10, 2020 13:43 CEST

XL-BYGGs delägarföretag XL-BYGG i Tyresö rekryterar Jens Bodén som ny VD. Jens kommer närmast från Beijer Bygg där han varit filialchef för Bygg-Ole i Saltsjö-Boo.

Jens Bodén har 25 års erfarenhet från företagsledande roller i byggvaruhandeln. Uppdraget som VD på XL-BYGG Palms blir att utveckla delägarföretaget kunderbjudande, kvalitetsarbete och position.

– Det här är ett uppdrag som jag verkligen ser fram emot. XL-BYGG Palms är en komplett bygghandel med en stark förankring i sin lokala marknad. Det finns en kraft och tradition i företaget som ger perfekta förutsättningar för utveckling och expansion, säger Jens Bodén.

XL-BYGG Palms är ett familjeföretag med en 75-årig historia. Det ägs nu av Olle Palm och startades som ett snickeri av de båda brödernas farfar.

– Jag har känt Jens i många år så för oss var han ett självklart val av ny VD. Han har precis den profil vi söker. Och med tanke på Jens erfarenhet av att jobba i familjeföretag så är jag trygg med att vi kommer att behålla vår personliga prägel, säger Fredrik Palm som nu lämnar VD-posten.

Jens Bodén tillträder som VD den 5 oktober 2020.

För mer information, vänligen kontakta:

Pi Lindström, Informationsansvarig, XL-BYGG AB, pi.lindstrom@xlbygg.se 08-578 51 611

Vi är en kedja av närmare 300 fristående bygghandlare över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST / Järnia ingår i koncernen Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.