Gå direkt till innehåll
XL-BYGG öppnar ny bygghandel i Malmö våren 2018

Pressmeddelande -

XL-BYGG öppnar ny bygghandel i Malmö våren 2018

XL-BYGG Hans Anders i Malmö

Efter bara 3 år så har XL-BYGG vuxit ur sina nuvarande lokaler i Malmö. Under våren 2018 flyttar XL-BYGG Hans Anders ett par km längre bort till större lokaler i Fosie, Malmö. De nya lokalerna kommer efter övertagandet att anpassas för att hålla den kvalitet som en modern riktig bygghandel kräver. Man kommer även att ta tillfället i akt och anpassa utbudet till en ännu mer fullsorterad proffsanläggning.

”XL-BYGG Hans Anders grundades 1850 strax utanför Trelleborg av vår farfars morfar. Numera har vi verksamhet i Skurup, Ystad och Simrishamn och för 3 år sedan tog vi steget in i Malmö”, säger Jörgen Nyberg, Vice VD och delägare.

Många av våra proffskunder har byggen i Malmö-trakten och 2014 tog vi beslutet att etablera oss centralt i Malmö. Vi har dock redan vuxit ur våra lokaler då tillväxten varit betydligt bättre och snabbare än vad vi trodde från början. Flytten kommer ge oss ännu bättre möjligheter att erbjuda våra befintliga kunder i Malmö en helhetslösning med ett proffsanpassat sortiment. De nya lokalerna öppnar även upp möjligheten för nya kunder vilket är bra då vi ser att både behovet och efterfrågan ökar. Så för oss är det ett naturligt steg att nu flytta in i större lokaler”, säger VD och delägare Olof Nyberg.

”Det är med glädje vi ser att XL-BYGG Hans Anders utvecklar sin verksamhet i takt med den linje och proaktivitet som vi tror är nödvändig för att befästa vår position som den ledande byggfackhandels-kedjan i Sverige. XL-BYGG Hans Anders har varit en delägare i vår kedja väldigt länge och de är verkligen ett föredöme för våra övriga delägare”, säger Karin Eriksson, VD XL-BYGG Sverige.

”Denna etablering innebär att vi kommer behöva nyanställa 3-4 personer och vi kommer även få möjlighet att hyra ut ca 600kvm av kontorslokalerna till andra näringsidkare vilket även det kommer generera många arbetstillfällen. Vår satsning i Malmö innebär också att XL-BYGG blir ännu starkare i sydregionen och vi ser fram emot att tillsammans med våra andra kollegor inom XL-BYGG växa och utvecklas i hela södra Sverige.” avslutar Olof Nyberg.

Kontaktuppgifter vid ytterligare frågor:

Olof Nyberg VD

XL-BYGG Hans Anders

Tel. 0411 - 53 65 04

olof.nyberg@xlhansanders.se

www.xlhansanders.se

Ämnen

Taggar


XL-BYGG är en kedja av närmare 100 fristående bygghandlare med totalt över 130 butiker över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke.

Presskontakt

Jenny Pedersén

Presskontakt Kommunikationsansvarig 0766 29 26 59
Carl Littlewood

Carl Littlewood

Presskontakt Kedjechef, XL-BYGG +46 8 578 51 647

En riktig bygghandelskedja!

Vi är en kedja som består av 84 fristående butiker över hela landet. Tillsammans med våra kollegor i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandelskedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i koncernen Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

XL-BYGG AB
Hemvärnsgatan 9, 9 tr
171 54 Solna
Sweden