Gå direkt till innehåll
XL-BYGG öppnar ny bygghandel i Göteborg 31 oktober 2016

Pressmeddelande -

XL-BYGG öppnar ny bygghandel i Göteborg 31 oktober 2016

”Vi är väldigt glada över att etablera XL-BYGG i Göteborg och ser fram emot att driva 'en riktig bygghandel' även i Göteborg”, säger delägaren i XL-BYGG Norrby Trä Björn Peterson som står bakom XL-BYGG Norrby Trä i Borås tillsammans med sina kollegor Ingvar Persson, Henrik Sporre, Henrik Axelsson och Sören Fredriksson. XL-BYGG Norrby Trä i Borås, kommer fortfarande att vara den centrala anläggningen av de två i koncernen.

Invigningen av den nya butiken kommer att ske 31 oktober 2016.

”Vi har valt att etablera XL-BYGG Norrby Trä Göteborg i Kungsstens Byggmaterials gamla lokaler. Kungsstens var för övrigt Göteborgs första drive-in-byggvaruhus som startade redan 1953. Tillsammans med vårt över hundraåriga företag så borgar detta för erfarenhet av byggvaror och kunskap om att ta hand om våra kunder. Många av våra proffskunder har byggen i Göteborgs-trakten och vi har länge fått frågor om vi kunde öppna centralt i Göteborg. Nu kan vi äntligen med glädje möta dessa önskemål. Den nya anläggningen kommer att vända sig till våra proffskunder, men naturligtvis även till intresserade privatpersoner i närområdet. Den centralt placerade anläggningen kommer att vara en fullsortiments-anläggning med inriktning mot det tungt byggmaterial och självklart med marknadsledande leverantörer. Hit kan man ta sig med cykel, buss eller spårvagn. Denna satsning innebär att vi kommer att nyanställa 3-4 personer i den nya butiken”, säger Björn Peterson.

Lokalerna har efter övertagandet anpassats för att hålla bästa kvalitet som en modern bygghandel kräver. 

”Vår satsning i Kungssten innebär att XL-BYGG blir ännu starkare i västregionen och vi ser fram emot att tillsammans med våra andra kollegor inom XL-BYGG växa och utvecklas i Göteborgsområdet.” avslutar Björn Peterson.

Kontaktuppgifter vid ytterligare frågor:

Björn Peterson

XL-BYGG Norrby Trä

Box 948

501 10  Borås

033 - 23 75 17

bjorn@norrbytra.se.se

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


XL-BYGG är en kedja av närmare 100 fristående bygghandlare med totalt över 130 butiker över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke.

Presskontakt

Jenny Pedersén

Presskontakt Kommunikationsansvarig 0766 29 26 59
Carl Littlewood

Carl Littlewood

Presskontakt Kedjechef, XL-BYGG +46 8 578 51 647

En riktig bygghandelskedja!

Vi är en kedja som består av 84 fristående butiker över hela landet. Tillsammans med våra kollegor i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandelskedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i koncernen Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

XL-BYGG AB
Hemvärnsgatan 9, 9 tr
171 54 Solna
Sweden