Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

XL-BYGG öppnar i Gråbo

I början av mars öppnar XL-BYGG i Gråbo, nordost om Göteborg. Det är Andreas Halliden tillsammans med Marcus Grosshed, båda med ett förflutet inom Derome, som nu förverkligar drömmen om en egen bygghandel.

Andreas Halliden kommer senast från tjänsten som platschef på Derome och Marcus Grosshed har tidigare varit lager- och butikschef på Derome. Nu etablerar de en egen verksamhet, XL-BYGG Gråbo, som får ett strategiskt läge nära länsväg 190 som går mellan Göteborg och Alingsås. Andreas blir vd och säljare för verksamheten och Marcus blir ansvarig för lager- samt butiksverksamheten.

Verksamheten kommer att vara öppen för både proffs- och privatkunder och är belägen på en ca 4000 kvadratmeter stor fastighet fördelat på ca 1500 kvadratmeter bygghall som inkluderar både butik och lager och ca 2500 kvadratmeter utomhusyta där det bland annat finns rullfack för tryckt virke. Inne i själva butiken kommer man bland annat att etablera en shop-in-shop tillsammans med Snickers där det finns möjlighet för både proffs- och privatkunder att köpa arbetskläder och skor med profiltryck.

- Det känns fantastiskt roligt att få starta upp en helt ny bygghandel tillsammans med Marcus Grosshed. Vi ser fram emot att välkomna både tidigare och nya kunder och att tillhandhålla god service till både proffs- och privatkunder, säger Andreas Halliden, VD och delägare XL-BYGG Gråbo.

XL-BYGG Gråbo, blir ett välkommet tillskott för XL-BYGG i Västra Sverige:

- Vi ser fram emot att välkomna XL-BYGG Gråbo till XL-BYGG-kedjan. Andreas och Marcus har båda en gedigen erfarenhet av byggmaterialhandel och ett viktigt kontaktnät. Det känns särskilt roligt att se hur drivna och erfarna personer från kapitalkedjorna förverkligar sina drömmar om en egen bygghandel via XL-BYGG, säger Carl Littlewood, Kedjechef XL-BYGG.

Marcus Grosshed, XL-BYGG Gråbo

Andreas Halliden, XL-BYGG Gråbo

För mer information kontakta:

Andreas Halliden, vd och delägare XL-BYGG Gråbo

Telefon: 0766 69 62 65

Ämnen


Vi är en kedja som består av 86 fristående anläggningar över hela landet. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

Presskontakt

Carl Littlewood

Carl Littlewood

Presskontakt Kedjechef, XL-BYGG +46 8 578 51 647
Henrik Abraham

Henrik Abraham

Presskontakt Kommunikationsansvarig 08 - 578 51 674

En riktig bygghandelskedja!

Vi är en kedja som består av drygt 100 fristående anläggningar över hela landet. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

XL-BYGG AB
Hemvärnsgatan 9, 9 tr
171 54 Solna
Sweden