Gå direkt till innehåll
XL-BYGG öppnar bygghandel i Åtvidaberg & Rimforsa 14:e april 2016

Pressmeddelande -

XL-BYGG öppnar bygghandel i Åtvidaberg & Rimforsa 14:e april 2016

XL-BYGG öppnar i Åtvidaberg & Rimforsa i mars 2016

Koncernen XL-BYGG Östergyllen förvärvar Woody Thylls i Åtvidaberg & Rimforsa den 1 mars 2016. De kommer att öppnas och profileras som XL-BYGG i mars. XL-BYGG Östergyllen bedriver idag bygghandel i Linköping, Mjölby, Motala och i Vadstena.

Befintlig personal kommer att tas över och det kan eventuellt bli aktuellt med nyrekryteringar.

Förvärvet av Woody Thylls är ett bra förvärv för oss för att ytterligare förstärka vår marknadsposition i Östergötland, säger VD och ägare Mattias Fahlén.

Vi kommer att på ett ännu bättre sätt kunna serva våra kunder då vi blir heltäckande i detta geografiska område med totalt 6 st butiker 75 medarbetare och en total omsättning på 350 miljoner, förklarar Mattias.

Göran Karlsson, VD Thylls Järn & Bygg, är nöjd med affären. Det känns bra att XL-BYGG Östergyllen förvärvar vår verksamhet då vi ser stora likheter med hur vi jobbar idag.

XL-BYGG i Åtvidaberg och Rimforsa kommer att rikta sig till såväl privatpersoner som till Proffskunder. Lokalerna och sortimentet kommer att anpassas för att på bästa sätt lämpa sig för en modern riktig bygghandel.

Frågor besvaras av:

Mattias Fahlén, VD

XL-BYGG Östegyllen AB

Tel: 0709 – 15 23 60

mattias@xllinkoping.se

Göran Karlsson, VD

Thylls Järn & Bygg AB

Tel: 0702 – 21 47 89

goran@thylls.se

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar

Regioner


XL-BYGG är en kedja av närmare 100 fristående bygghandlare över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke.

Presskontakt

Jenny Pedersén

Presskontakt Kommunikationsansvarig 0766 29 26 59
Carl Littlewood

Carl Littlewood

Presskontakt Kedjechef, XL-BYGG +46 8 578 51 647

Relaterat material

En riktig bygghandelskedja!

Vi är en kedja som består av 84 fristående butiker över hela landet. Tillsammans med våra kollegor i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandelskedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i koncernen Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

XL-BYGG AB
Hemvärnsgatan 9, 9 tr
171 54 Solna
Sweden