Gå direkt till innehåll
XL-BYGG lanserar ny e-handel

Pressmeddelande -

XL-BYGG lanserar ny e-handel

Den nya e-handeln omfattar ett bredare sortiment med närmare 30 000 artiklar och ger möjlighet för utlämning genom butiksnätet som idag omfattar ca 270 butiker. XL-BYGGs kunder erbjuds även hemleverans eller traditionell utlämning bland olika serviceställen. 

I januari 2021 lanserar XL-BYGG en ny e-handel med ett sortiment som från start omfattar ca 30 000 artiklar, varav 13 000 kommer från XL-BYGGS egna centrallager. Det här innebär att kunder som besöker sin lokala XL-butik i framtiden också kommer att ha möjlighet att handla av hela det digitala sortimentet som komplement till det varulager som finns hos den lokala bygghandlaren.

Styrkan med den nya e-handeln, förutom det omfattande sortimentet, är att vi som kedja och som en del av Mestergruppen har tillgång till ett brett butiksnät som omfattar ca 270 butiker, vilka kommer att fungera som utlämningsställen för e-handeln. Givetvis kommer kunderna också att kunna hämta ut sina leveranser på traditionella utlämningsställen eller få varorna hemlevererade.

– Det känns fantastiskt att kunna erbjuda en lösning som är anpassad efter kundernas behov, och som är byggd utifrån byggmaterialhandelns specifika logistikutmaningar. Lösningen möjliggör för våra kunder att enkelt komma åt ett bredare sortiment, som dels kan beställas via xlbygg.se, eller genom en digital plattform i den fysiska butiken. Plattformen erbjuder fler digitala utställningar på exempelvis dörrar, fönster eller stugor, sortiment som i sin bredd begränsas av yta eller som inte finns exponerade hos den lokala butiken, säger Mischa Moszkowicz, Marknadschef, XL-BYGG.

– Det här är en naturlig utveckling för oss och helt i linje med vår digitaliseringsplan för XL-BYGG. De alla flesta handlar online idag och vi har sett en kraftig tillväxttakt för e-handeln under de senaste åren. Som marknadsledande aktör inom byggmaterialhandeln vill vi skapa de bästa förutsättningarna för våra kunder att förverkliga sina byggdrömmar, och givetvis vill vi att kunderna ska hitta sina favoritprodukter både på nätet och i den fysiska butiken, säger Carl Littlewood, Kedjechef XL-BYGG.

XL-BYGGs e-handel lanseras i januari 2021.

För mer information kontakta: 
Mischa Moszkowicz, Marknadschef, XL-BYGG
Telefon: +46 8 578 51 606 
E-post: mischa.moszkowicz@mestergruppen.se

Ämnen

Kategorier


Vi är en kedja av närmare 270 fristående bygghandlare över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i koncernen Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

Kontakter

Carl Littlewood

Carl Littlewood

Presskontakt Kedjechef, XL-BYGG +46 8 578 51 647

En riktig bygghandelskedja!

Vi är en kedja som består av över 100 fristående anläggningar över hela landet. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG och BOLIST ingår i Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

XL-BYGG
Hemvärnsgatan 9, 9 tr
171 54 Solna
Sweden