Gå direkt till innehåll
Med på bild är; Niclas, Jonas, Michel, Anton, Niclas, Oliver och Per-Olof, några av Håkans medarbetare från XL-BYGG Mölndal
Med på bild är; Niclas, Jonas, Michel, Anton, Niclas, Oliver och Per-Olof, några av Håkans medarbetare från XL-BYGG Mölndal

Pressmeddelande -

XL-BYGG Kungsbacka har störst tillväxt bland XL-butikerna

Under 2020 kommer XL-BYGG Kungsbacka att nå en omsättning på närmare 200 miljoner kronor och är den butik som har störst tillväxt i kedjan. Nya avtal, fokus på försäljning, egen logistik och engagerade medarbetare är en del av framgångsreceptet.  

Håkan Osbeck är VD och delägare för XL-BYGG Kungsbacka, och har arbetat inom byggmaterialhandeln sedan 1992. I bagaget har han utbildningar i både ekonomi och teknik, samt gedigen erfarenhet inom bankvärlden, vilket delvis kanske förklarar hans framgång som entreprenör och delägare i XL-BYGG. 

– Vi har arbetat aktivt med försäljning under många år, man kan verkligen säga att årets tillväxt har varit oerhört imponerande! Bakgrunden till framgången är bland annat att vi har skrivit avtal med ca 15 större regionala byggare i år, samt fått in ett par större lokala byggföretag. Genom vårt lager i Fjärås, där vi också har egen produktion, levererar vi takstolar och övrigt byggmaterial till våra byggkunder. Det är självklart också mina engagerade medarbetare som varit avgörande, utan dem hade vi inte lyckats så bra. Nu har jag utökat vårt team med fyra duktiga säljare i Kungsbacka. Och ännu är inte året över, säger Håkan Osbeck, VD och delägare för XL-BYGG Kungsbacka.

XL-BYGG består idag av ett 60-tal fria handlare, och kedjechefen Carl Littlewood är stolt över hur de tillsammans bidrar till XL-BYGGs fortsatta framgång och utveckling.

– Det är riktigt givande och kul att få möjlighet att jobba med branschens bästa lagspelare! Våra delägare är entreprenörer ut i fingerspetsarna och har den vilja och passion som krävs för att driva framgångsrika företag. Dessutom har man förmågan att rekrytera vassa säljare och jobba kundnära, vilket är en stor framgångsfaktor för Håkan och XL-BYGG i Kungsbacka, säger Carl Littlewood.

Gällande framtiden så är Håkan Osbeck hoppfull.

– Vår plan är att fortsätta utveckla vår nya anläggning XL-BYGG Mölndal och målet är att omsätta 80–100 miljoner kronor inom de närmsta tre åren. Vi kommer även att satsa på att utveckla XL-BYGG Kungsbacka för att behålla våra gamla kunder, men även locka nya. Det är så vi, och XL-BYGG, kommer att behålla ledartröjan på.   

Ämnen

Kategorier


Vi är en kedja av närmare 270 fristående bygghandlare över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST/Järnia ingår i koncernen Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

Presskontakt

Carl Littlewood

Carl Littlewood

Presskontakt Kedjechef, XL-BYGG +46 8 578 51 647

En riktig bygghandelskedja!

Vi är en kedja som består av 87 fristående anläggningar över hela landet. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

XL-BYGG AB
Hemvärnsgatan 9, 9 tr
171 54 Solna
Sweden