Gå direkt till innehåll
Till vänster i bild syns Johan Martinsson och Janne Windeståhl, tidigare delägare Tibro Byggvaror, till höger i bild syns Tomas Färén och Jonas Karlsson, nya delägare Tibro Byggvaror.
Till vänster i bild syns Johan Martinsson och Janne Windeståhl, tidigare delägare Tibro Byggvaror, till höger i bild syns Tomas Färén och Jonas Karlsson, nya delägare Tibro Byggvaror.

Pressmeddelande -

XL-BYGG Götene förvärvar Tibro Byggvaror

Nu står det klart att Jonas Karlsson och Tomas Färén, delägare XL-BYGG Götene, förvärvar Tibro Byggvaror tillsammans med Mestergruppen Sverige. I samband med förvärvet kommer anläggningen att byggas om och sortimentet breddas för att säkerställa att både proffsbyggare och hemmafixare ska hitta det de söker.

XL-BYGG Götenes förvärv av Tibro Byggvaror innebär bland annat att anläggningen i Tibro kommer att byggas om för att möjliggöra lagerhållning av ett större sortiment anpassat för både proffsbyggare och hemmafixare. Tack vare att delägarna Jonas Karlsson och Tomas Färén nu kommer att driva två anläggningar i nära anslutning till varandra tillkommer också synergieffekter och ökad flexibilitet i form av exempelvis en lastbil som kommer att finnas tillgänglig för kunderna 24 timmar om dygnet. Medarbetarna på Tibro Byggvaror kommer att jobba kvar vilket innebär att kompetensen och kunskapen om den lokala marknaden tillvaratas.

XL-BYGG Götene är en välkänd aktör på orten och delägarna Jonas Karlsson och Tomas Färén har gedigen erfarenhet av att driva verksamhet riktad mot professionella byggare. Nu ser Jonas och Tomas fram emot att driva även Tibro Byggvaror i samma anda.

- Vi är stolta över förvärvet och ser fram emot att välkomna kunderna till en uppgraderad anläggning längre fram i vår. Tibro Byggvaror har funnits på samma adress sedan 1990, men har försett Tibro med byggmaterial ända sedan 1960-talet. Vi är säkra på att både proffsbyggare och hemmafixare kommer att uppskatta både sortiment och våra kompetenta medarbetare, säger Jonas Karlsson och Tomas Färén, nya delägare Tibro Byggvaror.

Även de tidigare delägarna är nöjda med lösningen:

- Vi är glada över att Tibro Byggvarors närvaro på orten säkras och att kompetensen hos medarbetarna tillvaratas i och med att Jonas och Tomas nu tar över, säger Johan Martinsson och Janne Windeståhl.

För XL-BYGG innebär förvärvet av Tibro Byggvaror en viktig pusselbit i planerna på en utökad närvaro i regionen.

- Det här förvärvet ligger helt i linje med vår ambition att aktivt utveckla kunderbjudandet och samtidigt skapa mervärde för våra delägare. Vår unika ägarmodell har möjliggjort för Jonas Karlsson och Tomas Färén, delägare XL-BYGG Götene, att förvärva Tibro Byggvaror, vilket innebär en mängd fördelar, inklusive en starkare lokal närvaro i Tibro, säger Carl Littlewood, kedjechef XL-BYGG.

  Ämnen

  Kategorier  Vi är en kedja av närmare 83 fristående butiker över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i koncernen Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

  Presskontakt

  Louise Lindblom

  Presskontakt Kommunikationsansvarig 079 0791982
  Carl Littlewood

  Carl Littlewood

  Presskontakt Kedjechef, XL-BYGG +46 8 578 51 647

  En riktig bygghandelskedja!

  Vi är en kedja som består av 87 fristående anläggningar över hela landet. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

  XL-BYGG AB
  Hemvärnsgatan 9, 9 tr
  171 54 Solna
  Sweden