Gå direkt till innehåll
Carl Littlewood, kedjechef XL-BYGG
Carl Littlewood, kedjechef XL-BYGG

Pressmeddelande -

XL-BYGG fortsätter leverera starkare än marknaden

XL-BYGG fortsätter att leverera bättre än byggmaterialhandeln i stort. Försäljningen ackumulerat september ökar med 14,2 procent på jämförbara enheter.

– Det är mycket glädjande siffror. Ett urstarkt varumärke i kombination med drivna entreprenörer som spelar på proffsens hemmaplan är nyckeln till vår framgång. Jag tror på en fortsatt positiv utveckling för XL-BYGG, även om konjunkturen generellt för nästa år är något oviss med anledning av pandemin. Men hos oss är trenden tydlig, vi ser att folk satsar mer på att fixa hemma. Kanske prioriterar man att renovera själv eller så anlitar man ett proffs, istället för att lägga pengarna på en utlandsresa, säger Carl Littlewood, kedjechef på XL-BYGG.

Idag består XL-BYGG av ett 60-tal fria handlare och entreprenörer som tillsammans med sina medarbetare har en bred och djup kunskap, och uppdraget att förverkliga byggprojekt för såväl proffsbyggare som hemmasnickare. Det är region väst som står för den största utvecklingen. Och det är främst träprodukter som ökar, men även inredningsmaterial och färg som en naturlig följd.

– Vi vet att vår ägarmodell skapar bra förutsättningar för våra fria delägare att växa på respektive enskild marknad. Vi har en bra strategi och utvecklingsplan och satsar offensivt på digitalisering och tjänsteinnovation, områden som är starkt kopplade till våra tillväxtmål för 2021. Samtidigt är tillgången på skogsråvara en av nyckelfaktorerna för fortsatt volymtillväxt i vår bransch. Därför hoppas vi på bra utveckling och gynnsamma förhållanden för skogsindustrin de kommande åren. XL-BYGG är, och ska förbli det självklara valet för fria handlare, avslutar Carl Littlewood.

Ämnen

Kategorier


Vi är en kedja av närmare 270 fristående bygghandlare över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST/Järnia ingår i koncernen Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

Kontakter

Carl Littlewood

Carl Littlewood

Presskontakt Kedjechef, XL-BYGG +46 8 578 51 647

En riktig bygghandelskedja!

Vi är en kedja som består av över 100 fristående anläggningar över hela landet. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG och BOLIST ingår i Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

XL-BYGG
Hemvärnsgatan 9, 9 tr
171 54 Solna
Sweden