Gå direkt till innehåll
Vinnarna av XL-Hjälpen 2020 är korade

Pressmeddelande -

Vinnarna av XL-Hjälpen 2020 är korade

Förra året startade XL-BYGG:s samhällsinitiativ XL-Hjälpen och blev snabbt en succé. Med hjälp av lokala byggvaruhandlare, leverantörer och proffsbyggare hjälper XL-Hjälpen föreningar och organisationer att genomföra byggprojekt och renoveringar som de själva inte har möjlighet att göra. Till årets upplaga av XL-Hjälpen kom det in över 1200 ansökningar. Nu har en jury valt ut åtta vinnare som ska få förverkliga sina projekt.

Genom stark lokal närvaro har XL-BYGG länge sett att klubbar, föreningar och organisationer över hela Sverige har behov av byggprojekt – men att de ofta saknar möjlighet att själva genomföra dem.

– Många av våra byggvaruhandlare är redan engagerade i det lokala föreningslivet på sin ort, och ser behoven som finns. Vi vill att Sveriges starka föreningsliv ska fortsätta byggas, därför startade vi XL-Hjälpen, säger Karin Eriksson, vd på XL-BYGG.

Kriteriet för att ett projekt ska få stöd av XL-Hjälpen är att det ska skänka glädje och gynna många. Särskild vikt läggs vid projekt som främjar tillgänglighet och inkludering. Till årets upplaga av XL-Hjälpen kom det in över 1200 ansökningar, och nu har en jury korat åtta vinnare runt om i landet.

Bland årets vinnare återfinns bland annat Svartlå Skoterklubb, Friluftsfrämjandet Karlsborg och Sjöräddningssällskapet Hjälmaren. Svartlå Skoterklubb ska få hjälp att bygga upp och renovera bryggor och sittbänkar. Till Friluftsfrämjandet Karlsborg kommer XL-Hjälpen bygga ett vindskydd stort nog för en grupp på omkring 16 personer som vill övernatta ute i naturen. Sjöräddningssällskapet Hjälmaren kommer att få hjälp att renovera en husbåt så att de har en modern och fungerande station där sjöräddarna kan utbilda, vila, och fortsätta arbeta för ett säkrare Hjälmaren.

Projekten som ska förverkligas genom XL-Hjälpen kommer att börja byggas i mitten på september. Processen kommer att dokumenteras och går att följa via XL-BYGG:s digitala kanaler. Mer information om vinnarna finns att läsa på www.xlhjalpen.se.

ALLA VINNARE AV XL-HJÄLPEN 2020

● Sjöräddningssällskapet Hjälmaren

● Stenungsunds Discgolf

● Mölndals Roddklubb

● Linköpings Fältritt

● Jössefors IK

● Svartlå Skoterklubb

● Friluftsfrämjandet Karlsborg

● Borås GIF

Ämnen


Vi är en kedja av närmare 300 fristående bygghandlare över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST / JÄRNIA Bolist ingår i koncernen Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

Presskontakt

Jenny Pedersén

Presskontakt Kommunikationsansvarig 0766 29 26 59
Carl Littlewood

Carl Littlewood

Presskontakt Kedjechef, XL-BYGG +46 8 578 51 647

Relaterade nyheter

En riktig bygghandelskedja!

Vi är en kedja som består av 84 fristående butiker över hela landet. Tillsammans med våra kollegor i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandelskedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i koncernen Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

XL-BYGG AB
Hemvärnsgatan 9, 9 tr
171 54 Solna
Sweden