Gå direkt till innehåll
Johan Rosendahl, VD på XL-BYGGPARTNER (i mitten) skakar hand med de tidigare ägarna Elin Jättne (t.v.) och Pär Fredin (t.h)
Johan Rosendahl, VD på XL-BYGGPARTNER (i mitten) skakar hand med de tidigare ägarna Elin Jättne (t.v.) och Pär Fredin (t.h)

Pressmeddelande -

Vallentuna byggvaror blir XL-BYGG Vallentuna

XL-BYGG stärker nu sin position inom proffssegmemtet genom XL-BYGGPARTNERs förvärv av Vallentuna Byggvaror AB. Affären är en del av en mångårig och långsiktig expansionsplan där delägaren växer med strategiska förvärv, personligt engagemang och målet att vara byggarnas bästa partner.

– Den här verksamheten passar perfekt in i vår organisation. Vallentuna Byggvaror har precis som vi en tydlig inriktning på de mindre- och medelstora byggföretagen och vinner affärerna genom ett genuint personligt engagemang hos medarbetarna. Det är en väldigt fin och lagom stor anläggning och verksamhet som vi är jättestolta över att få driva vidare, säger Johan Rosendahl, VD på XL-BYGGPARTNER.

Vallentuna Byggvaror blir nu en renodlad proffsbutik precis som XL-BYGGPARTNERs övriga anläggningar i Vaxholm, Segeltorp, Tullinge och Sorunda.

– Det är glädjande att vi nu stärker vår proffshandel i Stockholm norrort och att vi gör det via XL-BYGGPARTNER som är en erkänt duktig och väletablerad aktör på marknaden. Detta är ett led i vår strategi att växa genom den entreprenörskraft som finns hos våra framgångsrika delägare, säger Karin Eriksson, VD på XL-BYGG.

Byggmaterialhandlaren i Vallentuna startades 1992 och har sedan 2005 ingått i bygghandelskedjan Woody. På tillträdesdagen den 2 maj skyltas butiken om till XL-BYGG, men i övrigt ska kunderna kunna känna igen sig.

– XL-BYGGPARTNER är duktiga, har kul och ser alltid positivt framåt, det är den bästa tänkbara köparen för vår verksamhet, säger Pär Fredin, delägare och VD för Vallentuna Byggvaror AB, som kommer vara kvar som platschef för anläggningen.

Ämnen

Taggar


XL-BYGG är en kedja av närmare 70 fristående bygghandlare med totalt över 130 butiker över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke.

Presskontakt

Maria Frändegård

Maria Frändegård

Presskontakt Kommunikationsansvarig +46 70-885 14 70
Carl Littlewood

Carl Littlewood

Presskontakt Kedjechef, XL-BYGG +46 8 578 51 647