Följ XL-BYGG AB

Tomas Hedman Strömhielm blir ny försäljningschef på XL-BYGG

Pressmeddelande   •   Maj 18, 2018 11:00 CEST

XL-BYGG stärker nu upp sin försäljningsavdelning genom att anställa Tomas Hedman Strömhielm som ny försäljningschef. Tomas kommer närmast från ICA Sverige där han varit försäljnings- och driftchef. Han tillträder sin nya tjänst den 1 juni 2018 och kommer att ingå i ledningsgruppen.

– Jag har länge följt XL-BYGG och det är roligt att nu få bli en del av Skandinaviens största profilerade byggfackhandelskedja, säger Tomas Hedman Strömhielm.

Förutom lång erfarenhet av att arbeta med just drift och försäljning inom handel så har Tomas även erfarenhet av att jobba med entreprenörsledda företag.

– Jag ser fram emot att få jobba med byggfackhandlare i samverkan. Jag vet hur starkt det kan bli när man får kunskapen och precisionen av en lokal entreprenörer att verka tillsammans med kraften som det stora gemensam bolaget skapar, säger Tomas Hedman Strömhielm.

I samband med att Tomas börjar som försäljningschef sker en omorganisation hos XL-BYGG där det blir större fokus på att hjälpa butikerna att driva försäljning och lönsamhet i butikerna. Den nya försäljningsavdelningen kommer ta hand om försäljningen och butiksnära frågor i ett bredare perspektiv. Den nya avdelningen kommer att bestå av tre ben, Butiksutveckling (etablering och utvecklingsfrågor), B2B (rikskundsavtal, försäljnings- och obejktsstöd) samt Driftstöd butik.

– Jag är glad att Tomas ansluter till oss på XL-BYGG. Han kommer att bli ett värdefullt tillskott till vår organisation, framförallt som stöd till våra delägare för att driva lönsam försäljning, säger Karin Eriksson, VD på XL-BYGG AB

XL-BYGG är en kedja av närmare 100 fristående bygghandlare med totalt över 130 butiker över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.