Gå direkt till innehåll
Förslag om gemensamt inköpsbolag med Interpares

Pressmeddelande -

Förslag om gemensamt inköpsbolag med Interpares

Styrelserna i Byggtrygg AB och AB Interpares har föreslagit att bilda ett gemensamt inköpsbolag, BIO AB, för att samordna kedjornas inköp.

Efter godkännande i respektive kedjas stämma och ett utlåtande från Konkurrensverket är avsikten att starta inköpsbolaget den 1 juni 2014. VD för det gemensamma inköpsbolaget BIO AB kommer att bli Peder Strömqvist, VD för AB Interpares, och styrelseordförande blir Bert Larsson, VD för Byggtrygg AB. Kedjornas respektive marknadserbjudande, XL-BYGG och Woody, kommer fortsätta att drivas som idag, inom Byggtrygg respektive Interpares. Verksamheten kommer att omfatta 140 företag med 250 bygghandelsanläggningar från Kiruna i norr till Trelleborg i söder med en sammanlagd försäljning till kund som uppgår till drygt 13 Mdr SEK. Den sammanlagda inköpsvolymen i BIO AB kommer att uppgå till drygt 6 Mdr SEK.

Frågor besvaras av:
Bert Larsson VD BYGGTRYGG AB, fornamn@byggtrygg.se.
Peder Strömqvist VD AB Interpares, fornamn.efternamn@interpares.se.

Ämnen

Taggar


XL-BYGG är en kedja av närmare 100 fristående bygghandlare över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke.

Presskontakt

Jenny Pedersén

Presskontakt Kommunikationsansvarig 0766 29 26 59
Carl Littlewood

Carl Littlewood

Presskontakt Kedjechef, XL-BYGG +46 8 578 51 647

En riktig bygghandelskedja!

Vi är en kedja som består av 84 fristående butiker över hela landet. Tillsammans med våra kollegor i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandelskedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i koncernen Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

XL-BYGG AB
Hemvärnsgatan 9, 9 tr
171 54 Solna
Sweden