Gå direkt till innehåll
Så gav XL-BYGG tillbaka till civilsamhället genom XL-Hjälpen 2020

Pressmeddelande -

Så gav XL-BYGG tillbaka till civilsamhället genom XL-Hjälpen 2020

Nu har åtta föreningar fått förverkliga sina byggprojekt. Det är resultatet av årets upplaga av XL-Hjälpen, där över 1200 föreningar ansökte om att få delta. Sedan starten 2019 har XL-Hjälpen stöttat 17 olika föreningar med projekt som berört över 110 000 medlemmar runt om i landet.

2019 startade XL-BYGG samhällsinitiativet XL-Hjälpen som har uppdraget att gynna civilsamhällets föreningar och organisationer, samt att bidra till en ökad tillgänglighet och inkludering för fler i samhället. Tack vare att kedjans lokala handlare ofta redan är engagerade i det lokala förenings- och näringslivet kunde man se ett stort behov av bygg- och renoveringshjälp ute bland landets organisationer och föreningar.

– Många lokala föreningar drivs av eldsjälar som ofta saknar resurser eller det kunnande som krävs för att genomföra ett byggprojekt. Genom våra handlare och leverantörer samt byggpartners har vi den expertkunskap som krävs för att driva den här typen av byggprojekt. Förhoppningsvis bidrar vårt engagemang till att föreningslivet fortsätter att utvecklas och blomstra, vilket är syftet och bakgrunden till att vi startade XL-Hjälpen, säger XL-BYGGs marknadschef Mischa Moszkowicz.

Efter succén under 2019 beslutade XL-BYGG att fortsätta med XL-Hjälpen även under 2020. Nomineringar med alla möjliga behov av byggprojekt strömmade in och till slut korades åtta vinnande föreningar som har fått sina drömprojekt genomförda under 2020; Sjöräddningssällskapet Hjälmaren, Stenungsunds Discgolf, Mölndals Roddklubb, Linköpings Fältritt, Jössefors IK, Svartlå Skoterklubb, Friluftsfrämjandet Karlsborg, samt Borås GIF.

Arbetet med att färdigställa projekten har pågått under hela hösten, och XL-BYGGs delägare och byggpartners har hjälpt till med allt ifrån att bygga läktare till att rusta upp en husbåt till en fullfjädrad mobil sjöräddningsstation. Några projektinvigningar kommer dock att skjutas fram till våren, på grund av pandemin. Men allt som allt kommer över 100 000 föreningsmedlemmar att beröras av XL-Hjälpens projekt och många av projekten, som tillexempel Jössefors IK:s nya hinderbana, är fria för allmänheten att utnyttja.

– 2020 är ett speciellt år då många föreningar har haft det extra tufft. Det känns därför hedrande att på ett väldigt handgripligt sätt fått vara med att hjälpa till med föreningarnas byggprojekt. Det har verkligen varit inspirerande att se våra handlare, leverantörer och byggpartners gå samman för att stötta dessa föreningar. Jag säger som vi brukar: Tack för att vi får hjälpa till, säger XL-BYGGs kedjechef Carl Littlewood.

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Vi är en kedja av närmare 270 fristående bygghandlare över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i koncernen Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

Presskontakt

Carl Littlewood

Carl Littlewood

Presskontakt Kedjechef, XL-BYGG +46 8 578 51 647

En riktig bygghandelskedja!

Vi är en kedja som består av drygt 100 fristående anläggningar över hela landet. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

XL-BYGG AB
Hemvärnsgatan 9, 9 tr
171 54 Solna
Sweden