Gå direkt till innehåll
Ny kedjechef på BOLIST/Järnia med uppdrag att stärka den lokala handlaren

Pressmeddelande -

Ny kedjechef på BOLIST/Järnia med uppdrag att stärka den lokala handlaren

BOLIST och Järnia befinner sig i en expansiv fas. Tack vare sammanslagningen med XL-BYGG och bildandet av koncernen Mestergruppen Sverige AB tidigare i år, har fem nya butiker runt om i landet öppnats under våren och sommaren. För att stärka bygg- och järnvaruhandelns position på marknaden ytterligare värvas nu den tidigare försäljningschefen Magnus Hemmingberg som kedjechef.

Under de åtta år som Magnus Hemmingberg var försäljningschef på BOLIST/Järnia såg han branschen genomgå stora förändringar. När han nu tillträder som kedjechef på samma byggvaruhandelskedja ser han fram emot att få fortsätta vara med och leda utvecklingen.

– Det känns fantastiskt roligt att ha fått det här uppdraget och få fortsätta med att skapa de bästa förutsättningarna för våra delägare. Framför allt med tanke på de möjligheter som skapats sedan vi bildade Mestergruppen Sverige, säger Magnus Hemmingberg, kedjechef på BOLIST/Järnia.

BOLIST och Järnia har idag totalt 190 fristående järn- och byggvaruhandlare runt om i landet. Sedan sammanslagningen med XL-BYGG har några nya tillkommit och ett fåtal har valt att inte förlänga sitt delägarskap.

– 190 butiker är ett styrkebesked. Vi står enade med fantastiska möjligheter och helt nya resurser. Sedan är det alltid några som väljer att inte följa med i en förändring, vilket såklart är tråkigt men fullt naturligt, säger Magnus Hemmingberg.

Som kedjechef blir det Magnus uppdrag att stötta delägarna till att vara konkurrenskraftiga i en allt hårdare bransch. För dörren står stora satsningar på logistik och digitala lösningar för kunden, samt på att stärka upp kunderbjudandet lokalt.

– Det är hårt tryck i branschen, och man är beroende av volym för att få rätt förutsättningar och kunna göra nödvändiga investeringar. Nu har vi de möjligheterna tack vare samgåendet som gjorde att vi blev störst i branschen. Arbetet med att nyttja våra synergier är redan igång. Det gör vi tillsammans med våra delägare som alla har en stark lokal förankring på den enskilda orten, vilket skapar de bästa förutsättningarna, säger Magnus Hemmingberg. 

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Vi är en kedja av närmare 280 fristående bygghandlare över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia  ingår i koncernen Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

Presskontakt

Jenny Pedersén

Presskontakt Kommunikationsansvarig 0766 29 26 59
Carl Littlewood

Carl Littlewood

Presskontakt Kedjechef, XL-BYGG +46 8 578 51 647

Relaterat material

Relaterade nyheter

En riktig bygghandelskedja!

Vi är en kedja som består av 84 fristående butiker över hela landet. Tillsammans med våra kollegor i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandelskedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i koncernen Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

XL-BYGG AB
Hemvärnsgatan 9, 9 tr
171 54 Solna
Sweden