Gå direkt till innehåll
Nu kommer XL-Hjälpen tillbaka!

Pressmeddelande -

Nu kommer XL-Hjälpen tillbaka!

För andra året i rad bjuder XL-BYGG in till XL-Hjälpen, kedjans uppskattade initiativ för att stötta föreningar med deras byggprojekt. Förra året nominerades över 2000 projekt och nio vinnare fick se sina planer bli verklighet.

XL-Hjälpen drog igång 2019 för att hjälpa organisationer och föreningar med byggprojekt och renoveringar de inte har möjlighet att genomföra själva. Tack vare XL-BYGGs lokala handlare, som ofta redan är engagerade i det lokala föreningslivet, kunde nio projekt förverkligas i olika delar av landet.

– Förra året fick vi en överväldigande respons och det var fantastiskt att se hur det uppmuntrade till ett så stort engagemang runtom i landet. Det är tydligt att det finns ett starkt behov i svenska ideella föreningar och vi är glada att våra lokala handlare kan hjälpa dem att förverkliga sina projekt, säger XL-BYGGs marknadschef Åsa Karlsson.

Projekt som får stöd av XL-Hjälpen ska gynna många. Det är alltså inte enskilda privatpersoner som kan ansöka för att få hjälp med sina byggnadsprojekt, utan det handlar om projekt som är av nytta och glädje för många. Särskild vikt kommer att läggas vid projekt som leder till tillgänglighet och inkludering.

Sveriges många ideella föreningar verkar för att skapa rum för glädje för så många som möjligt. Det är viktigt att alltifrån barn och seniorer till personer med funktionshinder kan ta del av det föreningslivet som finns runtom i landet. Att det då ska finnas fungerande handikappanpassningar, möjligheter till rörelse, läktare av olika slag och trygga lokaler att samlas i, är en självklarhet som med XL-Hjälpen kan bli till verklighet för föreningar, med begränsade möjligheter att genomföra större byggnadsprojekt.

Nomineringsperioden för XL-Hjälpen pågår från mars till den 3 maj.

Välkommen att nominera din förenings projekt på xlhjalpen.se

För mer information och bilder, kontakta:

Åsa Karlsson tf Marknadschef asa.karlsson@xlbygg.se

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


XL-BYGG är en kedja av närmare 60 fristående bygghandlare med cirka 80 butiker över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke.

Presskontakt

Anneli Laine

Anneli Laine

Presskontakt Informationsansvarig Mestergruppen Sverige AB 08-578 51 651
Karin Eriksson

Karin Eriksson

Presskontakt VD, Mestergruppen Sverige AB 08 - 578 51 600

Relaterat material

Relaterade nyheter