Gå direkt till innehåll
Hans Fahlén med Marie Abrahamsson och Rickard Pettersson
Hans Fahlén med Marie Abrahamsson och Rickard Pettersson

Pressmeddelande -

IK Nordia Grillby är en av årets vinnare i XL-Hjälpen -Får hjälp med att förverkliga drömmen om en aktivitetsbana

XL-Hjälpen är XL-BYGG:s samhällsinitiativ där föreningar och organisationer kan nominera ett byggprojekt med hopp om att få detta utfört av en lokal XL-BYGG-handlare. Det är fjärde året i rad som XL-BYGG genomför XL-Hjälpen och i år ansökte föreningar och organisationer runt om i hela Sverige om att få sina byggprojekt förverkligade. En av de föreningar som valts ut är IK Nordia som kommer få hjälp med att förverkliga drömmen om en aktivitetsbana.    

XL-BYGG genomförde XL-Hjälpen för första gången 2019 och intresset för initiativet har vuxit sig starkare för varje år. XL-BYGG-handlarna har en stark lokal närvaro och XL-Hjälpen är ett engagerande sätt att ge tillbaka till lokalsamhället. XL-Hjälpen är, som tidigare år, oerhört populär och en jury från XL-BYGG har i år gått igenom nomineringar ifrån hela landet för att välja ut vinnare och har fokuserat på projekt som bidrar till samhörighet och glädje för många, inkludering samt även projekt med fokus på djur och natur. En av vinnarna som valts ut i år är IK Nordia i Grillby som kommer få hjälp av XL-BYGG Sten & son i Enköping att bygga en aktivitetsbana.  

Enköpings kommun äger marken som kommer arrenderas av IK Nordia. Det finns inte så mycket att göra i Grillby, som kransort till Enköping läggs mer energi på centrala delar, men Enköpings kommun är positiva till att IK Nordia som största idrottsförening skapar möjligheter och gör Grillby roligare.

IK Nordia har kartlagt de stigar som barn och ungdomar genar på genom skogen från busshållplatsen och skolan, samt över idrottsplatsen Skogsvallen. Det är där, längs med stigarna, de kommer att bygga banan. Banan går även längs med stora fotbollsplanen i Grillby, vilket innebär att småsyskon och barn till fotbollsspelare har ett ställe att leka där deras föräldrar kan hålla utkik både på planen och barnen samtidigt.

”Det är fantastiskt roligt att få hjälpa till att få förverkliga drömmar som IK Nordia har haft i flera år. Föreningen har engagerat sig oerhört med att bidra till att ungdomar umgås i idrottssammanhang och vi på XL-BYGG Sten & son vill gärna bidra till ett aktivt ungdomsliv och den goda stämningen.” säger Rickard Pettersson, vd XL-BYGG Sten & son. 

”Det här komma betyda jättemycket för hela Grillby. Det kommer få folk att röra på sig utomhus och bidra till mer liv och rörelse. I vår lilla ort är det ett välkommet tillskott!” Säger Marie Abrahamsson, ideell eldsjäl IK Nordia.    

Motivering   

Grillby aktivitetsbana ska vara en samlingsplats som lockar många till rörelse och aktivitet. Genom att utveckla existerande stigar som flitigt används mellan skola och busshållplats, samt fotbollsplan, så hoppas vi barn och vuxna inspireras att använda denna roliga hinderbana! XL-Hjälpen är så glada att få möjligheten att skapa detta stimulerande tillskott, vi hoppas många på orten ska få glädje av!

Projektet beräknas att genomföras under sommaren och kommer att dokumenteras och publiceras på xlhjalpen.se. Där finns även mer information om XL-Hjälpen, övriga vinnare samt motiveringar. 

  

För mer information kontakta:    

Rickard Pettersson, vd XL-BYGG Sten & son

E-mail: rickard.pettersson@sten-son.se

Tfn: 0171-33075

Marie Abrahamsson, ideell eldsjäl Idrottsklubben Nordia

E-mail: info@iknordia.se

Tfn: 0766-346161

Ämnen


Vi är en kedja som består av 87 fristående anläggningar över hela landet. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

Presskontakt

Carl Littlewood

Carl Littlewood

Presskontakt Kedjechef, XL-BYGG +46 8 578 51 647
Henrik Abraham

Henrik Abraham

Presskontakt Kommunikationsansvarig 08 - 578 51 674

En riktig bygghandelskedja!

Vi är en kedja som består av drygt 100 fristående anläggningar över hela landet. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

XL-BYGG AB
Hemvärnsgatan 9, 9 tr
171 54 Solna
Sweden