Gå direkt till innehåll
Genom XL-Hjälpen har ett antal föreningar och klubbar fått hjälp med olika byggprojekt, inklusive allt från byggnation av läktare till läggning av nya tak.
Genom XL-Hjälpen har ett antal föreningar och klubbar fått hjälp med olika byggprojekt, inklusive allt från byggnation av läktare till läggning av nya tak.

Pressmeddelande -

Enormt stort intresse för XL-BYGG:s samhällsinitiativ XL-HJÄLPEN - Fler än 2000 föreningar och organisationer har ansökt om att få sina byggprojekt förverkligade

XL-Hjälpen är byggkedjan XL-BYGG:s samhällsinitiativ där klubbar, föreningar och organisationer runt om i landet har möjlighet att nominera och få hjälp med ett byggprojekt de inte själva har möjlighet att genomföra. När XL-BYGG i början av veckan sammanställde antalet inkomna ansökningar till årets upplaga av XL-Hjälpen, kan man konstatera att intresset bland föreningslivet i Sverige att få sina sina byggprojekt förverkligade har varit enormt då fler än 2000 ansökningar har inkommit.

För tredje året i rad genomför XL-BYGG samhällsinitiativet XL-Hjälpen som syftar till att bidra till det lokala föreningslivet runt om i landet samtidigt som man stärker varumärket. XL-BYGG-handlarna har en stark lokal närvaro och när XL-BYGG drog i gång XL-Hjälpen 2019 kändes det lokala föreningslivet som en självklar aktör att stötta. När XL-BYGG i början av veckan sammanställde antalet inkomna ansökningar för 2021 års upplaga av XL-Hjälpen visade det sig att fler än 2000 föreningar och organisationer ansökt om att få genomföra sina byggprojekt med hjälp av XL-BYGG.

- Många aktörer inom föreningslivet har haft ett tufft år, precis som samhället i övrigt, på grund av pandemin. Samtidigt märks det att eldsjälarna kämpar på och att engagemanget är större än någonsin. Det finns en längtan inom föreningslivet till att ses och börja genomföra alla aktiviteter som man har fått sätta på paus och vi ser fram emot att välja ut vinnarna och genomföra dessa projekt i höst tillsammans med våra lokala XL-BYGG-handlare, säger Mischa Moszkowicz, Marknadschef XL-BYGG.

De vinnande bidragen som utses och som sedan genomförs tillsammans med den lokala XL-BYGG-handlaren ska vara till nytta och glädje för många och ska bidra till en ökad tillgänglighet och inkludering för fler. Projekten får gärna ha en koppling till idrott, umgänge, kultur, natur och miljö och gynna civilsamhällets föreningar och organisationer.

- Det är fantastiskt roligt att se engagemanget från alla föreningar runt om i landet. XL-BYGG består av ett stort antal fria företagare i samverkan, där många har en stark lokal koppling till civilsamhället och XL-Hjälpen är ett initiativ som jag vet att alla känner starkt för. Jag ser fram emot att gå igenom alla nomineringar, men jag vet också att det inte kommer att bli lätt att utse de slutliga vinnarna som får sina projekt genomförda tillsammans med våra lokala XL-BYGG-handlare, säger Carl Littlewood, Kedjechef XL-BYGG.

  Under 2019 och 2020 har totalt 17 föreningar och organisationer fått sina byggprojekt förverkligade via XL-Hjälpen, det har handlat om allt från balanshinder och påstigningsramper för fältrittklubbar till renovering av husbåt för sjöräddningssällskap. 2021 år vinnande bidrag kommer att utses av en jury bestående av representanter från XL-BYGG.


  Tidigare års vinnare XL-Hjälpen:

  Mölndals Roddklubb: Renovering av altan. Svartå Skoterklubb: Uppbyggnad och renovering av bryggor samt sittbänkar. Linköpings Fältrittklubb: Skapa och bygga ett balanshinder i form av en bro. Jössefors IK i Arvika: Ny hinderbana för alla att använda, både barn och vuxna. Friluftsfrämjandet i Karlsborg: Ett nytt vindskydd. Borås GIF: En ny läktare. Kalmarbygdens Fältrittklubb: Bygga en påstigningsramp. Finnskoga IF i Torsby: Utegym och cykelbalansbana. Emiliaskolan i Höör: Bygga en skateramp. Eds Ryttarsällskap: Bygga en påstigningsramp. Malmö Roller Derby: Bygga en läktare. Stora Stenen Organisation i Umeå: Broreparationer. Hangvar SK på Gotland: Bygga en ny läktare. Hrimfaxi Islandshästklubb i Kumla: En ny läktare. Vaggeryds Skid- och orienteringsklubb: Ett nytt tak till deras klubbhus. Stenungsunds Discgolf Club: Renovering av utslagsplatser. Sjöräddningssällskapet i Hjälmaren: Renovering av husbåt.

  Mer information om XL-Hjälpen finns här: https://xlhjalpen.se/


  Ämnen

  Kategorier


  Vi är en kedja av närmare 83 fristående butiker över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i koncernen Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

  Presskontakt

  Louise Lindblom

  Presskontakt Kommunikationsansvarig 079 0791982
  Carl Littlewood

  Carl Littlewood

  Presskontakt Kedjechef, XL-BYGG +46 8 578 51 647

  En riktig bygghandelskedja!

  Vi är en kedja som består av 87 fristående anläggningar över hela landet. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

  XL-BYGG AB
  Hemvärnsgatan 9, 9 tr
  171 54 Solna
  Sweden