Följ XL-BYGG AB

Efterlängtad BOLIST-butik öppnar i Sunne

Pressmeddelande   •   Aug 28, 2020 09:40 CEST

I mitten av september öppnar äntligen den nya BOLIST-butiken Sunne Byggshop på Sundgatan 13 i Sunne. Den 200 kvadratmeter stora bygghandeln kommer att tillhandahålla ett traditionellt byggsortiment som syftar till att möta både proffs- och privatkunders behov.

– Det finns ett stort behov av en välsorterad bygg- och järnhandel här i Sunne. Det bor många hantverkare och hemmafixare i trakten och många har uttryckt en önskan om en BOLIST-butik på orten. Det är roligt att vi har fått ett så varmt och engagerat bemötande, säger Rickard Kjelkenes, platschef på Bolist-Sunne Byggshop.

BOLIST Sunne Byggshop blir det nyaste tillskottet till Handelsgruppen och totalt har Handelsgruppen nu åtta butiker i Dalarna och Värmland. Expansionen skapar möjlighet till ytterligare synergier mellan butikerna, då Sunne Byggshop kommer samarbeta med Handelsgruppens Ekshärads Bygg & Järn.

– Samarbetet med BOLIST Ekshärads Bygg & Järn ger oss tillgång till mer material och även möjlighet att ha bland annat lastbilsutkörning med kran. Det är en enorm fördel att kunna samarbeta över butikerna, säger Rickard Kjelkenes.

Utöver byggvaruhandeln i Sunne har BOLIST under våren och sommaren slagit upp dörrarna till nya butiker i bland annat Strömstad, Högsby och Skottorp. Det finns nu 190 BOLIST-butiker runt om i landet, och det totala antalet byggvaruhandlare som går under Mestergruppen Sveriges flagg uppgår till 280.

Vi är en kedja av närmare 300 fristående bygghandlare över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST / JÄRNIA Bolist ingår i koncernen Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.