Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Delägare i XL-BYGG kedjan förvärvar Bolist Gropen Järn, Bygg och Färg i Åtvidaberg AB.

Fresks Group AB, 559042-7711 via XL-BYGG Östergyllen AB, 556944-2527 har nu kommit överens med ägarna i Bolist Gropen Järn, Bygg o Färg i Åtvidaberg AB, 556195-6763 att förvärva verksamheten.

Gropen Järn, Bygg o Färg AB ingår i Bolist-Kedjan samt drivs och ägs av Carl-Johan Liedberg med sex medarbetare med en omsättning på ca 20 miljoner. Verksamheten kommer de närmsta månaderna drivas kvar i befintliga lokaler men kommer vid årsskiftet flytta över till XL-BYGG Åtvidabergs lokaler där omfattande tillbyggnad sker för att kunna omfatta hela det breda sortimentet.

”När läge uppstod känns det fantastiskt kul att kunna hitta den här lösningen med Carl-Johan och Gropen Järn, Bygg o Färg, nu gör vi en omfattande tillbyggnad i våra befintliga lokaler som innebär att vi kommer kunna erbjuda ett bredare sortiment till våra kunder”, säger Mattias Fahlén, VD XL-BYGG Östergyllen AB.

”För oss känns det verkligen bra att sälja till ett företag som värnar om orten och den lokala förankringen och där beslutsvägarna är både korta och snabba.” säger Carl-Johan Liedberg, Gropen Järn, Bygg o Färg AB.

Tillträdesdatum är satt till 1 Oktober 2018.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Mattias Fahlén, 070-9152360, VD, XL-BYGG Östergyllen AB

Carl-Johan Liedberg 0120-15203, ägare Gropen Järn, Bygg o Färg AB

Ämnen

Taggar


XL-BYGG är en kedja av närmare 100 fristående bygghandlare med totalt över 130 butiker över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke.

Presskontakt

Jenny Pedersén

Presskontakt Kommunikationsansvarig 0766 29 26 59
Carl Littlewood

Carl Littlewood

Presskontakt Kedjechef, XL-BYGG +46 8 578 51 647

En riktig bygghandelskedja!

Vi är en kedja som består av 84 fristående butiker över hela landet. Tillsammans med våra kollegor i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandelskedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i koncernen Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

XL-BYGG AB
Hemvärnsgatan 9, 9 tr
171 54 Solna
Sweden