Gå direkt till innehåll
Mathias Printz och Magnus Svedjebrant C24
Mathias Printz och Magnus Svedjebrant C24

Pressmeddelande -

C24 återvänder till XL-BYGG med en offensiv tillväxtagenda

Bygghandelsaktören C24, med anläggningar i Gävle, Sandviken, Ockelbo, Tierp, Gimo och Spillersboda, återvänder till XL-BYGG-kedjan den 1 mars. I samband med detta planerar C24 också att gå in i samägande med Mestergruppen Sverige. Syftet är att möjliggöra fortsatt expansion och utveckling av verksamheten.

Bygghandelsaktören C24 lämnade XL-BYGG i samband med att kedjan köptes av Mestergruppen 2019. Nu återvänder man till XL-BYGG och planerar samtidigt att gå in i samägande med Mestergruppen Sverige med syftet att fortsätta utveckla verksamheten. Verksamheten kommer dock fortsatt att behålla varumärket C24.

- Jag ser fram emot det nya samarbetet och att påbörja denna resa tillsammans med XL-BYGG och Mestergruppen. Jag tror starkt på att kombinationen av vår lokala drivkraft och våra kundrelationer tillsammans med Mestergruppens resurser utgör ett vinnande koncept, säger Magnus Svedjebrant, VD och delägare i C24.

  För XL-BYGG innebär tillkomsten av C24 att man utökar sin geografiska närvaro och täcker ytterligare ett viktigt område. Det innebär också att man får ännu bättre förutsättningar att bli en självklar partner för regionala och rikstäckande byggaktörer. Sammanlagt kommer kedjan nu att bestå av totalt 92 anläggningar som drivs av 54 medlemmar.

  - Det känns fantastiskt roligt att få välkomna C24 tillbaka till XL-BYGG. Rent geografiskt utgör deras sex anläggningar ett bra strategiskt komplement till vårt övriga medlemsnät, men framför allt består verksamheten av duktiga och framgångsrika entreprenörer som vi ser fram emot att fortsätta utveckla verksamheten tillsammans med, säger Carl Littlewood, Kedjechef XL-BYGG.

   Mestergruppen Sverige som sedan tidigare samäger XL-BYGG-anläggningarna i Mora, Rättvik, Grängesberg, Smedjebacken, Falun, Kalmar, Nyland, Docksta och Kramfors tillsammans med lokala handlare har för avsikt att förvärva en minoritetspost i C24. Nu inväntar man Konkurrensverkets godkännande av affären.

   - Tack vare den flexibla ägarmodell som Mestergruppen erbjuder har vi hittat ett bra upplägg där vi tillvaratar det lokala entreprenörskapet och kompetensen inom C24 samtidigt som vi med våra resurser kan bidra till fortsatt expansion och utveckling, säger Tomas Hedman Strömhielm, Operativ chef på Mestergruppen och ansvarig för förvärv.

   För mer information kontakta:

   Tomas Hedman Strömhielm

   E-mail: tomas.h.stromhielm@mestergruppen.se

   Telefon: 0702 00 38 03

   Ämnen


   Vi är en kedja som består av 86 fristående anläggningar över hela landet. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

   Presskontakt

   Carl Littlewood

   Carl Littlewood

   Presskontakt Kedjechef, XL-BYGG +46 8 578 51 647
   Henrik Abraham

   Henrik Abraham

   Presskontakt Kommunikationsansvarig 08 - 578 51 674

   En riktig bygghandelskedja!

   Vi är en kedja som består av drygt 100 fristående anläggningar över hela landet. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

   XL-BYGG AB
   Hemvärnsgatan 9, 9 tr
   171 54 Solna
   Sweden