Gå direkt till innehåll
Bert Larsson blir operativ styrelseordförande i XL-BYGG AB

Pressmeddelande -

Bert Larsson blir operativ styrelseordförande i XL-BYGG AB

Bert Larsson blir operativ styrelseordförande i XL-BYGG AB

Bert Larsson är i dag VD på XL-BYGG AB. I samband med bolagsstämman i mars 2017 föreslås han övergå till rollen som operativ styrelseordförande och ersätta nuvarande styrelseordförande Rolf Gehlin som har avböjt omval. Samtidigt lämnar Bert Larsson sin nuvarande roll som den frivilliga fackhandelskedjans VD. Rekryteringen av en ny VD för XL-BYGG AB påbörjas nu.

– I och med det här börjar vi byggandet av det nya XL-BYGG. Vi rustar ytterligare för framtiden med målet att både befästa och förstärka kedjans och varumärkets position som Sveriges ledade byggmarknadskedja, säger Bert Larsson. 

Bert ser fram mot den nya rollen.

– Jag får som operativ styrelseordförande en väldigt spännande roll med både utmanande och framåtriktade arbetsuppgifter.

Sedan varumärket XL-BYGG lanserades för drygt sju år sedan har kedjan nått stora framgångar både affärs- och varumärkesmässigt.

– Tillsammans har vi stärkt delägarna och visat den inneboende kraften i kedjan. Men vi står aldrig stilla. Nu är det fortsatt full fokus på framtid och utveckling. Det är saker som jag verkligen brinner för.

Det är en enig styrelse och valberedning som föreslår Bert Larsson som operativ styrelseordförande i XL-BYGG. Formellt fattas beslutet på ordinarie årsstämma i mars 2017.


Kontaktuppgifter vid ytterligare frågor:

Bert Larsson VD, 08  - 578 51 601

Rolf Gehlin Ordförande, 0708 - 55 56 10

För högupplöst pressbild, se relaterat bildmaterial nedan.

Ämnen

Taggar


XL-BYGG är en kedja av närmare 100 fristående bygghandlare med totalt över 130 butiker över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke.

Presskontakt

Jenny Pedersén

Presskontakt Kommunikationsansvarig 0766 29 26 59
Carl Littlewood

Carl Littlewood

Presskontakt Kedjechef, XL-BYGG +46 8 578 51 647

Relaterat material

En riktig bygghandelskedja!

Vi är en kedja som består av 84 fristående butiker över hela landet. Tillsammans med våra kollegor i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandelskedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i koncernen Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

XL-BYGG AB
Hemvärnsgatan 9, 9 tr
171 54 Solna
Sweden