Gå direkt till innehåll
Beckers + Anza = XL-BYGG
Beckers + Anza = XL-BYGG

Pressmeddelande -

Beckers är XL-BYGG:s nya färg

Under hösten byter XL-BYGG färgsortiment och ökar färgkunskapen inom bygghandeln. Samtliga XL-BYGG-handlare kommer nu att kunna erbjuda ett komplett färgsortiment från Beckers tillsammans med Anzas måleriverktyg. Två starka varumärken.

– Det är en naturlig utveckling för oss som fackhandelskedja, förklarar Karin Eriksson, vd på Sveriges största bygghandelskedja XL-BYGG. I dag erbjuder vi kompetens och ett helt sortiment med kvalitetsprodukter. För att göra det enkelt och effektivt, ska våra kunder kunna köpa såväl grundmålad panel som trallvirke och färg på ett och samma ställe.

Ingen vill lägga tid på fel saker och då är det bra att man kan köpa kvalitetsprodukter och få bra tips och råd på ett och samma ställe. Att måla om sitt hus är ett stort projekt. Det krävs ett ordentligt förarbete, bra verktyg och rätt färg.

– Beckers och Anza har samma tänk om miljö och kvalitet som vi på XL-BYGG, säger Åsa Kronberg, produktchef på XL-BYGG.

Beckers är ett av Sveriges största färgvarumärken.

– Vi vill kontinuerligt jobba med de bästa och starkaste aktörerna på marknaden och har därför valt att jobba med XL-BYGG som står för kompetens och trygghet, förklarar Roger Horrsell, försäljningschef på Beckers.

Anza är en del av Orkla-koncernen och har sin tillverkning i Bankeryd. Anza är ledande inom måleriverktyg i Norden och är i framkant vad gäller utveckling av ergonomiska och hållbara måleriverktyg.

– Vi ser samarbetet med XL-BYGG som en stor möjlighet att nå ut till fler användare så att de kan lyckas med sina måleriprojekt, säger Andreas Ljung, försäljningschef på Orkla House Care.

Under hösten implementerar XL-BYGG konceptet ute i butikerna för att under 2018 lägga mycket krut på vidareutbildning för handlare och proffskunder.

Kontaktuppgifter vid ytterligare frågor: Åsa Kronberg, Produktchef XL-BYGG, 08 - 578 516 19

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


XL-BYGG är en kedja av närmare 100 fristående bygghandlare med totalt över 130 butiker över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke.

Presskontakt

Jenny Pedersén

Presskontakt Kommunikationsansvarig 0766 29 26 59
Carl Littlewood

Carl Littlewood

Presskontakt Kedjechef, XL-BYGG +46 8 578 51 647

En riktig bygghandelskedja!

Vi är en kedja som består av 84 fristående butiker över hela landet. Tillsammans med våra kollegor i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandelskedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i koncernen Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

XL-BYGG AB
Hemvärnsgatan 9, 9 tr
171 54 Solna
Sweden