Gå direkt till innehåll
Anders Brolin, vd för XL-BYGG Nossebro, tror att det nya måleriet kommer ge både nya kunder och nya affärer framöver.
Anders Brolin, vd för XL-BYGG Nossebro, tror att det nya måleriet kommer ge både nya kunder och nya affärer framöver.

Nyhet -

XL-BYGG Nossebro startar eget måleri

För att korta leveranstiderna och ha ett ännu mer attraktivt erbjudande till kunderna beslöt sig XL-BYGG i Nossebro för att dra i gång ett eget måleri.
”Efterfrågan på målad panel kommer att växa eftersom det både förkortar arbetstiden på byggarbetsplatsen och gör jobbet mindre väderberoende”, säger Anders Brolin, vd för XL-BYGG Nossebro och Lidköping.

Det var efter att bröderna Anders och Thomas Brolin gjort ett studiebesök hos XL-BYGG i Kungsbacka som idén om ett eget måleri kläcktes, när de med egna ögon kunde se hur framgångsrikt koncept det var.

”Jag blev inspirerad av den flexibilitet det ger att ha egen produktion. Det ger helt andra förutsättningar att skaffa nya kunder eftersom vi kortar leveranstiderna”, berättar Anders Brolin.

Sedan XL-BYGG Kungsbacka startade eget måleri har de haft en hög efterfrågan på målad panel – så pass att de idag jobbar i tvåskift. Även Anders Brolin har fått mycket positiv respons från kunderna med anledning av det egna måleriet som XL-BYGG Nossebro öppnade i mitten av juni i år.

”Efterfrågan på målad panel kommer att växa eftersom det både förkortar arbetstiden på byggarbetsplatsen och gör jobbet mindre väderberoende. Genom att använda målad panel räcker det med ett slutstryk på plats inom 12 månader efter att monteringen är klar”, förklarar han.

”XL-BYGG Nossebro är ett lysande exempel på en byggvaruhandlare som vill utvecklas för att kunna erbjuda sina kunder ännu bättre service. Målad panel gör att ledtiden förkortas och byggföretagen får en effektivare byggprocess. Dessutom gynnar initiativet andra anläggningar inom XL-BYGG som också kan beställa produkter från måleriet”, säger Annelie Ingemarsson, regionchef på XL-BYGG.

Med tanke på de fördelar det ger tror Anders Brolin att fler byggvaruhandlare kommer att öppna eget måleri framöver.

”Om man bara tittar på leveranstiden så tar en leverans från en avtalad leverantör sju veckor, vår ambition är att kunna leverera en kulörtorder inom två till tre veckor. Leveranstiden är ju ett konkurrensmedel i sig”, konstaterar han och fortsätter:

”Vi på XL-BYGG Nossebro hoppas att den här flexibiliteten vi nu har både leder till nya affärer och nya kunder. De kortare leveranstiderna är ju ett konkurrensmedel.”

Initiativet att starta ett eget måleri har gjort att Anders Brolin anställt en ny medarbetare. Den 9 september äger en offentlig visning för kunder och allmänheten rum för alla som är intresserade av att se hur måleriet fungerar i praktiken.

För mer information kontakta:

Anders Brolin, vd XL-BYGG Nossebro och Lidköping
E-mail: anders.brolin@nossebro.xlbygg.se
Tfn: 070-570 38 38

Annelie Ingemarsson, regionchef XL-BYGG
E-mail: annelie.ingemarsson@xlbygg.se
Tfn: 08-578 516 44

Ämnen

Presskontakt

Carl Littlewood

Carl Littlewood

Presskontakt Kedjechef, XL-BYGG +46 8 578 51 647
Henrik Abraham

Henrik Abraham

Presskontakt Kommunikationsansvarig 08 - 578 51 674

En riktig bygghandelskedja!

Vi är en kedja som består av drygt 100 fristående anläggningar över hela landet. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

XL-BYGG AB
Hemvärnsgatan 9, 9 tr
171 54 Solna
Sweden