Gå direkt till innehåll
Hans Fahlén gratulerar Björn Ekstrand och Ulrika SImons
Hans Fahlén gratulerar Björn Ekstrand och Ulrika SImons

Nyhet -

Nu byggs ett utetak till Ålands Motorklubb

Precis innan midsommar, lagom till motorklubbens högsäsong byggs ett utetak till Ålands Motorklubb. Motorklubben har blivit utvald bland föreningar från hela landet att få sitt byggprojekt genomfört via XL-Hjälpen, XL-BYGG:s samhällsinitiativ. Det är XL-BYGG Simon Bygg och Trä kommer att bygga ett ute tak där motorklubbens förare kan ta skydd från sol och regn när det vilar mellan körningarna.

XL-BYGG genomförde XL-Hjälpen för första gången 2019 och intresset för initiativet har vuxit sig starkare för varje år. XL-BYGG-handlarna har en stark lokal närvaro och XL-Hjälpen är ett engagerande sätt att ge tillbaka till lokalsamhället. En jury från XL-BYGG har i år gått igenom nomineringar inskickade ifrån hela landet för att välja ut vinnare och har fokuserat på projekt som bidrar till samhörighet och glädje för många, inkludering samt även projekt med fokus på djur och natur. En av de föreningar som valts ut är Ålands Motorklubb som kommer få hjälp med att förverkliga drömmen om ett nytt utetak. 

”Det är jätteroligt att få hjälpa till att förverkliga det här projektet. Björn har på kort tid fördubblat antalet unga medlemmar i klubben och många frivilliga har engagerat sig i att rusta upp klubben och det vill vi stödja! Att den här typen av projekt det sätter Åland på kartan gör det hela extra roligt!” säger Ulrika Simons, vd XL-BYGG Simons Bygg och Trä.

”Det är så uppskattat och ärofyllt att bli utvald. Motocross körs i alla väder så taket är jätteuppskattat och nödvändigt för att både anhöriga till åkare och åkarna själva kan skydda sig för vädret mellan åken. Det är inte alla som trivs i lagsporter och motorsport är en individuell sport. Det är så roligt när ungdomar hittar hit och att se hur de har fått blomstra av att engagera sig i motocross.” säger Björn Ekstrand, ordförande Ålands Motorklubb

Motorklubbens motocross sektion har vuxit varje år och hade till senaste räkningen hade 135 medlemmar, varav ca hälften är barn och ungdomar. Klubben har satsat mycket på just barn och ungdomar med olika prova på tillfällen, crosskolor, läger och det börjar ge resultat. De har en fin bana och anläggning, men det saknas ett utetak där förarna som pausar mellan körningarna kan få skydd för sol och regn.

Motivering

Ålands Motorklubb är en viktig samlingsplats för motorintresserade på ön och föreningen satsar mycket på bredd och inkludering. Vi är mycket glada över att få möjlighet att kunna förverkliga föreningens byggdröm med ett utetak, för förarna att mellan körningarna, få skydd från regn och sol när man vidare finslipar teknikträningen inför kommande körningar.

För mer information kontakta:

Ulrika Simons, VD XL-BYGG Simons Bygg och Trä Tfn: +358407274586

Björn Ekstrand , ordförande Ålands Motorklubb E-mail: bjorne@aland.net Tfn: +358405127942

Ämnen

Presskontakt

Carl Littlewood

Carl Littlewood

Presskontakt Kedjechef, XL-BYGG +46 8 578 51 647
Henrik Abraham

Henrik Abraham

Presskontakt Kommunikationsansvarig 08 - 578 51 674

En riktig bygghandelskedja!

Vi är en kedja som består av drygt 100 fristående anläggningar över hela landet. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

XL-BYGG AB
Hemvärnsgatan 9, 9 tr
171 54 Solna
Sweden