Gå direkt till innehåll
Från vänster: Mattias Jansson, XL-BYGG Lidköping, Philip Andersson, Tobias Åberg, Peo Davidsson, platschef XL-BYGG Lidköping, Gustav Löfholm, Daniel Maronde, ordförande, Mia Schnitzler och Pär Magnusson.
Från vänster: Mattias Jansson, XL-BYGG Lidköping, Philip Andersson, Tobias Åberg, Peo Davidsson, platschef XL-BYGG Lidköping, Gustav Löfholm, Daniel Maronde, ordförande, Mia Schnitzler och Pär Magnusson.

Nyhet -

Lidköpings skateboardförening får ny läktare från XL-Hjälpen – hoppas bli stadens nya samlingspunkt

I helgen invigs Lidköping skateboardförenings nya utomhuspark i samband med den nationella tävlingen Skateboardcupen. Tack vare XL-Hjälpen får parken även en läktare som byggts på rekordtid av Tommy Byggare AB.
”Det här visar på att man som en mindre förening kan vara med och påverka samhället där man bor”, säger Tobias Åberg, Lidköpings skateboardförening.

XL-BYGG genomförde XL-Hjälpen för första gången 2019 och intresset för initiativet har vuxit sig starkare för varje år. XL-BYGG-handlarna har en stark lokal närvaro och XL-Hjälpen är ett engagerande sätt att ge tillbaka till lokalsamhället. En jury från XL-BYGG har i år gått igenom ett stort antal nomineringar inskickade ifrån hela landet för att välja ut vinnare. Juryn har fokuserat på projekt som bidrar till samhörighet, inkludering och glädje för många.

En av de föreningar som valts ut är Lidköpings skateboardförening, en ideell förening som bildades 2019 och som idag har cirka 300 medlemmar. Föreningen har arbetat hårt för att få en skateboardpark på plats intill hamnen i Lidköping där ett nytt bostadsområde växer fram.

Med skateboardparken hoppas föreningen att skapa en ny samlingspunkt i staden men också locka flera i staden att prova skateboardåkning.

I skateboardparken kommer det att arrangeras tävlingar som lockar många besökare, därför önskade föreningen att få en läktare på plats – något som blir verklighet genom XL-Hjälpen.

”Det känns väldigt roligt att kunna stötta en ideell förening på det här sättet, särskilt med den satsning som Lidköpings skateboardförening gör. Många kollegor har bidragit med material och sektionsbyggen, hantverkare har engagerat sig och även XL-BYGG i Kungsbacka har varit med. XL-Hjälpen betyder mycket för många, därför känns det extra roligt att det nu landar i Lidköping och att vi får bli en del av detta”, säger Peo Davidsson, platschef XL-BYGG Lidköping.

Eftersom den nationella tävlingen Skateboardcupen arrangeras i Lidköping den 9 juli var det högt tempo för att få läktaren på plats i tid. Ett arbete som genomfördes av Tommy Byggare AB.

”Det är verkligen jättekul att vi är en av vinnarna av XL-Hjälpen. Det här visar på att man som en mindre förening kan vara med och påverka samhället där man bor, men det är också ett kvitto på vårt arbete. I helgen har vi en nationell tävling, Skateboardcupen, och officiell invigning av skateboardparken. Inför detta har XL-BYGG sagt att läktaren kommer vara klar. Vilken handlingskraft från XL-BYGG i Lidköping. Jag är verkligen imponerad!”, säger Tobias Åberg, Lidköpings skateboardförenings ordförande.

Juryns motivering:
Lidköpings skateboardpark är en samlingsplats där alla ska känna sig välkomna att åka skateboard tillsammans. Med en ny läktare hoppas vi på att XL-hjälpen ska skapa en plats att samlas på och umgås mellan skateboardpassen. Skateboardparken ska bli en mötesplats där Lidköpings invånare kan samlas för att ha roligt och därmed inviga ännu fler i sporten.

För mer information kontakta:

Peo Davidsson, platschef XL-BYGG Lidköping
E-mail: peo.davidsson@lidkoping.xlbygg.se
Tfn: 072-8198477

Anders Brolin, ansvarig och ägare av anläggningen
E-mail: anders.brolin@nossebro.xlbygg.se
Tfn: 070-5703838

Tobias Åberg, Lidköpings skateboardförening
E-mail: lidkopingsskateboardforening@gmail.com
Tfn: 070-2960462

Ämnen

Presskontakt

Carl Littlewood

Carl Littlewood

Presskontakt Kedjechef, XL-BYGG +46 8 578 51 647
Henrik Abraham

Henrik Abraham

Presskontakt Kommunikationsansvarig 08 - 578 51 674

En riktig bygghandelskedja!

Vi är en kedja som består av drygt 100 fristående anläggningar över hela landet. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

XL-BYGG AB
Hemvärnsgatan 9, 9 tr
171 54 Solna
Sweden