Gå direkt till innehåll
Brålanda IF:s arenaansvarig Bengt Lidre och ordförande Stefan Lindqvist blir glatt överraskade när XL-Hjälpens Hans Fahlén hälsar på och ger vinnarbeskedet.
Brålanda IF:s arenaansvarig Bengt Lidre och ordförande Stefan Lindqvist blir glatt överraskade när XL-Hjälpens Hans Fahlén hälsar på och ger vinnarbeskedet.

Nyhet -

Division 3-laget Brålanda IF får läktare byggd av XL-Hjälpen

Efter klivet upp i division 3 kommer nu ytterligare ett glädjebesked för Brålanda IF. Som en av vinnarna av XL-Hjälpen kommer föreningen få en handikappanpassad läktare på plats för att välkomna åskådare framöver.
Det kommer bli den nya samlingspunkten på Sörbyvallen”, säger Stefan Lindqvist, ordförande Brålanda IF.

XL-Hjälpen är XL-BYGG:s samhällsinitiativ där föreningar och organisationer kan nominera ett byggprojekt med hopp om att få detta utfört av en lokal XL-BYGG-handlare. Det är fjärde året i rad som XL-BYGG genomför XL-Hjälpen och sammanlagt har juryn tagit emot cirka 6000 nomineringar ifrån föreningar och organisation som önskar få sina byggprojekt förverkligade.

Som tidigare år är XL-Hjälpen oerhört populär. XL-BYGG:s jury har i år gått igenom nomineringar ifrån hela landet för att välja ut årets vinnare och har fokuserat på projekt som bidrar till samhörighet, inkludering och glädje för många.

En av de föreningar som valts ut i år är Brålanda IF som kommer få hjälp med att förverkliga drömmen om en läktare med hjälp av XL-BYGG Brålanda. Föreningen har funnits ända sedan 1909 och har idag totalt 320 medlemmar.

”Det känns väldigt kul att XL-BYGG Brålanda kan ge tillbaka lite till kunder, förening, barn och aktiva runtomkring. Brålanda IF har dessutom gått upp till division 3, så det här kommer väldigt lägligt. Nu ligger de högst i hela Dalsland”, säger Henrik Nilsson, vd för XL-BYGG Brålanda.

När laget gick upp i division 3 blev Brålanda IF tvungna att riva staketet på grund av krav från Svenska Fotbollsförbundet. Att en läktare nu kommer på plats när staketet där besökarna brukade hänga för att se på träningar och matcher försvinner är en mycket glad och välkomnad överraskning.

Läktaren som är 25 meter lång kommer vara funktionsanpassad så att alla besökare har en möjlighet att följa såväl spännande matcher som träningar.

”Vi är både supertaggade och supertacksamma. Läktaren kommer att komma till glädje för alla i bygden som är engagerade i klubben, publiken som tittar på fotboll eller har barn som spelar. Brålanda IF:s alla medlemmar är oerhört stolta över denna fina gåva. Det kommer bli den nya samlingspunkten på Sörbyvallen”, säger Stefan Lindqvist, ordförande Brålanda IF.

Motivering
Brålanda IF inspirerar barn och vuxna till rörelse och bidrar till trivsel i närområdet. För att föreningen ska kunna fortsätta sitt fina arbete med att inkludera flera supportrar i bygden och öka sammanhållningen önskar de bygga en handikappanpassad läktare. Det är med stor glädje vi nu engagerar oss för att detta ska bli möjligt!

Projektet beräknas att genomföras under sensommar eller höst och kommer att dokumenteras och publiceras på xlhjalpen.se. Där finns även mer information om XL-Hjälpen, övriga vinnare samt motiveringar. 

För mer information, kontakta:

Henrik Nilsson, vd XL-BYGG Brålanda
E-mail: henrik@xlbyggbralanda.se
Tfn: 070-7141079

Stefan Lindqvist, ordförande Brålanda IF
E-mail: lindqvist1976@gmail.com
Tfn: 0735437511

Ämnen

Presskontakt

Carl Littlewood

Carl Littlewood

Presskontakt Kedjechef, XL-BYGG +46 8 578 51 647
Rebecka Guzman

Rebecka Guzman

Presskontakt Kommunikationsansvarig +46 10-459 90 45

En riktig bygghandelskedja!

Vi är en kedja som består av 87 fristående anläggningar över hela landet. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

XL-BYGG AB
Hemvärnsgatan 9, 9 tr
171 54 Solna
Sweden