Gå direkt till innehåll
XL-Hjälpens Hans Fahlén överraskar Storvik IF:s kassör Mona Holmgren och ordförande Magnus Carlsson. Även Roger Schröder, platschef för XL-BYGG C24 och snickare Patrik Dahlöf är på plats .
XL-Hjälpens Hans Fahlén överraskar Storvik IF:s kassör Mona Holmgren och ordförande Magnus Carlsson. Även Roger Schröder, platschef för XL-BYGG C24 och snickare Patrik Dahlöf är på plats .

Nyhet -

Äntligen blir Storvik IF tillgängligt för fler – tack vare stöd från XL-Hjälpen

Storvik IF:s klubbanläggning är en mycket populär mötesplats för boende i området och lockar människor i olika åldrar. Anläggningen kommer snart kunna besökas av ännu fler tack vare XL-BYGG:s samhällsinitiativ XL-Hjälpen. Storvik IF har blivit utvald bland föreningar från hela landet för att få sitt drömprojekt genomfört – handikappanpassning av både entrédörr och toalett.

XL-BYGG genomförde XL-Hjälpen för första gången 2019 och intresset för initiativet har vuxit sig starkare för varje år. XL-BYGG-handlarna har en stark lokal närvaro och XL-Hjälpen är ett engagerande sätt att ge tillbaka till lokalsamhället. En jury från XL-BYGG har i år gått igenom ett stort antal nomineringar inskickade ifrån hela landet för att välja ut vinnare. Juryn har fokuserat på projekt som bidrar till samhörighet, inkludering och glädje för många.

En av de föreningar som valts ut är Storvik IF. Den fina klubbanläggningen är mycket omtyckt men det saknas en ramp upp till entrén, även entrédörr och toalett behöver handikappanpassas för att ge alla åtkomst till föreningslokalen.

”Det här kommer bli jättebra både för Storvik, för oss och även för Sandviken. Nu kommer även rörelsehindrade att komma in på anläggningen. Som det är idag är det rätt svårt, exempelvis går dörren åt fel håll. Vi kommer att sätta dit en ny dörr som öppnas med knapp, en ny handikappanpassad toalett och även en ramp”, säger Roger Schröder platschef på XL-BYGG C24 Bygg.

Storvik IF:s klubbanläggning har stor betydelse för de som bor i området och många olika föreningar möts där. Storvik IF själva har aktiviteter som skidor-, fotboll, friidrott, orientering, innebandy och en nystartad mountainbike-grupp. Även andra föreningar, utöver Storvik IF själva, använder klubbanläggningen till exempelvis möten, schackklubb och ungdomslokal.

”Det här är väldigt omtumlande. Jag blev riktigt överraskad för jag hade nästan glömt bort att jag anmält oss dit. Att få det här stödet av XL-Hjälpen betyder jättemycket för Storvik. Det är väldigt mycket ungdomar som träffas där, men även många äldre använder Storviks klubbanläggning, exempelvis för att spela schack. Som det är idag är det svårt att ta sig in om du är rörelsehindrad. Det är en liten ingång till kansliet och även toaletterna är små”, säger Mona Holmgren, kassör Storvik IF.

Juryns motivering:
”Storvik IF:s föreningslokal är och ska vara en plats som alla har glädje av. Många föreningar använder lokalen till möten alltifrån friidrottare till schackintresserade. Vi är mycket glada att få möjlighet att hjälpa föreningen förverkliga sin byggdröm. Storvik IF kommer att få en ramp upp mot entrén och såväl ytterdörr som toalett kommer att handikappanpassas. På så sätt kommer ännu fler kunna kan komma in i lokalen och delta i olika aktiviteter.”

Projektet beräknas att genomföras under sommaren och kommer att dokumenteras och publiceras på xlhjalpen.se. Där finns även mer information om XL-Hjälpen, övriga vinnare samt motiveringar. 

För mer information kontakta:

Roger Schröder, Platschef XL-BYGG C24
Email: Roger@c24bygg.se Tfn: 026-4208904

Mona Holmgren, kassör Storvik IF
Email: mholmgren66@gmail.com Tfn: 070-7903993

Ämnen

Kategorier

Presskontakt

Carl Littlewood

Carl Littlewood

Presskontakt Kedjechef, XL-BYGG +46 8 578 51 647
Henrik Abraham

Henrik Abraham

Presskontakt Kommunikationsansvarig 08 - 578 51 674

En riktig bygghandelskedja!

Vi är en kedja som består av drygt 100 fristående anläggningar över hela landet. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. XL-BYGG, BOLIST och Järnia ingår i Mestergruppen Sverige AB och verkar under respektive namn.

XL-BYGG AB
Hemvärnsgatan 9, 9 tr
171 54 Solna
Sweden