Följ XL-BYGG AB

XLhemma.se - Ny e-handel med över 150.000 produkter för bygg och inredning

Pressmeddelande   •   Feb 29, 2016 16:09 CET

XL-BYGG behöver en kraftfull e-handel. Bygghemma.se behöver en distributionskanal för tungt byggmaterial. Genom ett unikt samarbete mellan XL-BYGG och Bygghemma.se har nu XLhemma.se bildats. XLhemma.se är XL-BYGGs nya e-handel i samarbete med Bygghemma.se.

XL-BYGG är sedan starten i Sverige år 2009 en etablerad och stark aktör inom byggmaterial med anläggningar över hela landet. Men inom e-handel mot konsumentmarknaden har man legat efter. Tills nu.

”Genom XLhemma.se får vi direkt upp ett av Sveriges bredaste sortiment med en bra bit över 150.000 produkter inom bygg och inredning och med goda möjligheter till ökade volymer för våra anläggningar”, säger Bert Larsson, VD på XL-BYGG.

Även Bygghemma.se har mycket att vinna på samarbetet med XL-BYGG.

”Genom samarbetet med XL-BYGG får vi mycket goda möjligheter att snabbt distribuera ut tyngre byggprodukter till våra kunder runt om i landet”, säger Mikael Olander, VD på Bygghemma.se.

Merparten av XL-BYGGs butiker ingår i lanseringen och erbjuder därmed även e-handel till hela Sverige genom XLhemma.se.

"Vi har ännu inte lagt någon officiell prognos på vilka volymer vi kommer att få i e-handeln men vi ser ju såklart potentialen och följer alla branschsiffror och profetior noga. Viktigt att vi hela tiden lär oss av kundernas beteenden, önskemål och synpunkter, istället för att bara söka en snabb volymökning. Detta är en långsiktig lösning som gynnar alla parter – inte minst våra kunder", poängterar Bert Larsson.

Fakta i korthet:

  • XLhemma.se är en ny e-handel för byggvaror på nätet.
  • XLhemma.se är ett samarbete mellan XL-BYGG och Bygghemma.se
  • Merparten av XL-BYGGs alla butiker erbjuder i och med detta numera även en e-handel med över 150.000 produkter inom bygg och inredning till sina kunder via XLhemma.se.

För frågor kontaktas:

XL-BYGG

Bert Larsson, VD

bert@byggtrygg.se

Bygghemma.se

Mikael Olander, VD

mikael.olander@bygghemma.se

XL-BYGG är en kedja av närmare 100 fristående bygghandlare med totalt över 130 butiker över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke. 

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.