Följ XL-BYGG AB

XL-BYGG tänker större om el

Pressmeddelande   •   Jan 30, 2018 17:09 CET

Byggvarukedjan XL-BYGG väljer Elkraft Sverige som elleverantör.

Att köpa el är inte längre bara ett råvaruköp för svenska företag. Samhällets krav på energieffektivitet, miljöhänsyn och rapportering samt vår byggvarukedjas höga krav på administration och kostnadseffektivitet, har gjort att valet föll på Elkraft Sverige. Elkraft har valt att profilera sig som det energibolag som tar ett större ansvar; de ser över om våra brädgårdar har rätt nättariffer, de har certifierade energiingenjörer som kan leda oss rätt i valet av belysning, ventilation och värme. Eventuella fel upptäcks snabbt genom smarta energiuppföljningssystem.

Miljömärkning på riktigt

Elleveransen är 100% Vattenkraft med åtagande. Detta innebär en mångårig satsning på att återställa Harmångersåns fiskevatten efter långvariga utsläpp från trävaruförädling. Vi är medvetna om att vår företagsverksamhet påverkar våra skogar och vattendrag. Genom denna långsiktiga satsning ger vi tillbaka till naturen, där insatserna gör som mest nytta. Följ gärna projektets framåtskridande på www.elkraftsverige.se eller sätt på er gummistövlarna och besök Harmånger i Härjedalen.

Solen är framtiden

Elkraft Sverige har i samarbete med ledande svenska solcellsföretag tagit fram lösningar för att ge högsta möjliga lönsamhet samt skapa enkelhet i hanteringen av egenproducerad energi. XL-BYGGs medlemmar erbjuds hjälp i allt från projektering av solcellsanläggningar till handelsmodeller med redan befintlig produktion.

Samarbetet

”Vi är imponerade av med vilken hastighet och vilja som byggvaruhusen inom XL-BYGG har anslutit sig till ramavtalet”, säger Elkraft Sveriges VD Micael Nilsson. ”XL-BYGG tar ännu ett steg med kvalitet och miljö för att bidra till en hållbar värld”, säger XL-BYGGs produktchef Håkan Svensson.

Elkraft etablerades för 25 år sedan och är det marknadsledande energibolaget för detaljhandelskedjor i Norden, med stor erfarenhet av bygg- och fastighetsrelaterade bolag.

Kontaktuppgifter vid ytterligare frågor: Håkan Svensson, Produktchef XL-BYGG, 08 - 578 516 06.

XL-BYGG är en kedja av närmare 100 fristående bygghandlare med totalt över 130 butiker över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.