Följ XL-BYGG AB

​XL-BYGG Norrköping förvärvar Byggshopen Östra Husby AB och Skärblacka Bygghandel AB

Pressmeddelande   •   Jul 04, 2019 10:00 CEST

XL-BYGG Norrköping har nu kommit överens med ägaren av Byggshoppen Östra Husby och Skärblacka Bygghandel att kliva in och bli majoritetsägare av båda anläggningarna. 

-Dessa två anläggningarna ihop med XL-BYGG Norrköping kompletterar varandra mycket bra geografiskt och logistiskt säger Niklas Kindahl som tillsammans med Marie Vejkabo driver XL-BYGG Norrköping.

- Vi kommer utgå från Norrköping med våra kranbilsleveranser och på så sätt kan våra kunder i Östra Husby och Skärblacka dra fördel av vårt stora lager och sortiment i Norrköping säger Marie Vejkabo. 

-Några av fördelarna med affären är att vi blir starkare tillsammans och att vi får arbeta med ett starkare varumärke säger David Leo som sedan 2010 drivit Östra Husby och 2017 Skärblacka.

David kommer att jobba kvar i bolaget som delägare och platschef i Skärblacka.

Tillträdesdag för ägarförändringen är 18 Juli 2019.

För ytterligare information kontakta:

Niklas Kindahl, 011-4703150, niklas.kindahl@norrkoping.xlbygg.se 

XL-BYGG Norrköping kommer efter förvärvet omsätta ca 100 miljoner och ha ca 25 medarbetare.

XL-BYGG är en kedja av närmare 60 fristående bygghandlare med cirka 100 butiker över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.