Följ XL-BYGG AB

XL-BYGG Kompaniet AB förvärvar Spillersboda Byggmarknad AB

Pressmeddelande   •   Jun 18, 2019 15:03 CEST

XL-BYGG Kompaniet AB, har nu kommit överens med ägarna i Spillersboda Byggmarknad AB, att förvärva 100 % av aktierna i bolaget. Linus Carling och Arne Landberg har sedan 2016 drivit bolaget. 

-Tiden var mogen för att ta bolaget vidare i nästa steg, säger Linus Carling, VD Spillersboda Byggmarknad. 

Spillersboda Byggmarknad omsätter drygt 22 Mkr och har 6 medarbetare.

-Denna anläggning passar bra in i vår grupp och förstärker servicegraden till våra kunder, säger Magnus Svedjebrant, VD XL-BYGG Kompaniet AB.

-För vår del attraherades vi av möjligheten att kunna tillhöra en större koncern med en lokal entreprenörsanda, säger Linus Carling, som tillsammans med Arne Landberg ägt bolaget.

Tillträdesdag för ägarförändringen är 28 juni 2019.

För ytterligare information, vänligen kontakta

Magnus Svedjebrant 010-2229012, VD, XL-BYGG Kompaniet AB

Linus Carling 073-9630890, VD, Spillersboda Byggmarknad AB

XL-BYGG Kompaniet kommer efter förvärvet omsätta ca 270 Mkr och ha ca 70 medarbetare.

XL-BYGG är en kedja av närmare 60 fristående bygghandlare med cirka 100 butiker över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.