Följ XL-BYGG AB

Förslag om gemensamt inköpsbolag med Interpares

Pressmeddelande   •   Mar 13, 2014 13:00 CET

Styrelserna i Byggtrygg AB och AB Interpares har föreslagit att bilda ett gemensamt inköpsbolag, BIO AB, för att samordna kedjornas inköp.

Efter godkännande i respektive kedjas stämma och ett utlåtande från Konkurrensverket är avsikten att starta inköpsbolaget den 1 juni 2014. VD för det gemensamma inköpsbolaget BIO AB kommer att bli Peder Strömqvist, VD för AB Interpares, och styrelseordförande blir Bert Larsson, VD för Byggtrygg AB. Kedjornas respektive marknadserbjudande, XL-BYGG och Woody, kommer fortsätta att drivas som idag, inom Byggtrygg respektive Interpares. Verksamheten kommer att omfatta 140 företag med 250 bygghandelsanläggningar från Kiruna i norr till Trelleborg i söder med en sammanlagd försäljning till kund som uppgår till drygt 13 Mdr SEK. Den sammanlagda inköpsvolymen i BIO AB kommer att uppgå till drygt 6 Mdr SEK.

Frågor besvaras av:
Bert Larsson VD BYGGTRYGG AB, fornamn@byggtrygg.se.
Peder Strömqvist VD AB Interpares, fornamn.efternamn@interpares.se.

XL-BYGG är en kedja av närmare 100 fristående bygghandlare över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.