Följ XL-BYGG AB

Snickar-Matte och XL-Racing tar Rosa Bandet-kampanjen med sig ut på banan!

Pressmeddelande   •   Sep 25, 2015 13:06 CEST

XL-BYGG är för andra året i rad stolt huvudpartner till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj. Nu tar ”Snickar-Matte” Karlsson och XL-Racing med sig kampen mot cancer ut på racerbanan.

Lördagen den 26 september är det final i Porsche Carrera Cup Scandinavia och då kör TV-profilen en rosa Porsche 911 GT3 Cup på Ring Knutstorp i Skåne.

Matte Karlsson är en av toppförarna i Porsche Carrera Cup Scandinavia. Inför säsongens sjunde och sista deltävling ligger den populära snickaren från TV4-programmet Bygglov på femte plats i tabellen med chans att avancera.

Till finalen har XL-Racings svarta Porsche 911 GT3 Cup bytt skepnad. 

– Eftersom starten av XL-BYGGs Rosa kampanjveckor sammanfaller med finalen så bestämde vi oss för att göra bilen rosa. Som XL-BYGGs officiella racingteam vill vi givetvis vara med och bidra och våra övriga samarbetspartners backar upp idén. Tillsammans med dem hoppas vi få in 100.000 kr under helgen. Det är i alla fall vad vi siktar på, säger Matte Karlsson och uppmanar samtidigt alla andra team i Porsche Carrera Cup att också skänka pengar.

Att XL-BYGG är huvudpartner till Cancerfondens Rosa Bandet-kampanj kommer att märkas tydligt i XL-BYGGs alla butiker med konsumentförsäljning ute i landet den här helgen. Förutom en lång rad rosa produkter kommer varje butik den 25 och 26 september att skänka 10 procent av dagskassan till kampanjen.

­– Det finns viktigare saker i livet än byggvaror och kampen mot cancer är en sådan sak. Vi har bestämt att XL-BYGGs huvudpartnerskap är en långsiktig satsning och att vi med det här engagemanget tillsammans med våra kunder och samarbetspartners kan göra skillnad för så många, känns verkligen bra" säger Erik Öhlin, marknadschef på XL-BYGG.

Foto: Daniel Ahlgren/STCC

XL-BYGG är en kedja av närmare 100 fristående bygghandlare över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.