Följ XL-BYGG AB

​Premiär för nytt byggvaruhus i Åre juni 2015

Pressmeddelande   •   Jun 05, 2015 14:05 CEST

Måndagen den 8 juni öppnar XL-BYGG Fresks ett helt nybyggt byggvaruhus i Åre. Byggvaruhuset som är 5000 m2 har ett lättillgängligt läge vid E 14 i Undersåker ca 12 km öster om Åre.

Stark framtidstro för området är grunden för den kraftfulla satsningen på ett komplett byggvaruhus men den givna frågan är om det är alpina VM 2019 som varit den stora anledningen till beslutet om 50-miljonerssatsningen.

”Egentligen inte, säger Leif Lindholm, vd för XL-BYGG Fresks. Vi såg en otrolig potential i området redan när vi förvärvade Richardssons Snickeri & byggvaror 2012, så beskedet om att alpina VM 2019 kommer att utspela sig i Åre var mer en bonus för vår del. Men det är naturligtvis väldigt roligt för alla som verkar i området att det blir ett VM.”

Planeringen av anläggningen har varit fokuserad på att vara rationell och anpassad efter kundernas behov. Alla byggvaror förvaras under ett tak och kunderna kan enkelt lasta bilen eller släpet utan att påverkas av vädrets makter. Det här är en fantastisk fördel i fjällorten Åre där vinterklimatet ofta är tufft

En annan stor fördel med byggnadens planering att lagerdelen omsluter den varma butiken vilket ger ett skyddande yttre klimatskal som bidrar positivt till låg energiförbrukning som då också blir miljövänligt i längden.

”Att på det här sättet slå två flugor i en smäll genom att kombinera kundnytta, rationell logistik och låga driftkostnader känns som en riktig hit – säger platschefen Ulf Richardsson”

I butiken finns allt man kan förvänta sig av en riktig bygghandel och dessutom ett komplett sortiment av färg, golv och förvaring. Utställningsytorna har plats för kök, badrum, bastu och kaminer som beställs hem efter kundernas önskemål.

På lördag den 13 juni är det stort invigningskalas med bland andra Matte Karlsson och Willy Björkman, kända från TV4´s program Bygglov, på plats.


Kortfakta om XL-BYGG Fresks

XL-BYGG Fresks är ett familjeägt företag i byggmaterialbranschen som omsätter 500 miljoner kronor och sysselsätter 160 personer. Bolaget grundades 1862 och driver byggvaruhus på 8 orter i mellannorrland - Östersund, Sundsvall, Härnösand, Sollefteå, Funäsdalen, Norsjö, Storuman samt Åre.
Affärsidén är att tillgodose yrkes- och privatkunder med inrednings- och byggmaterial av hög kvalité med marknadens bästa upplevda kundnytta.
I koncernen, Oscarson Invest, ingår även Gärdin & Persson som grundades 1903, och omsätter 300 mkr. Gärdin & Persson finns i Östersund, Strömsund och Umeå. Företaget sysselsätter 80 personer.

XL-BYGG är en kedja av närmare 100 fristående bygghandlare över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.