Följ XL-BYGG AB

Bert Larsson blir operativ styrelseordförande i XL-BYGG AB

Pressmeddelande   •   Okt 21, 2016 15:00 CEST

Bert Larsson blir operativ styrelseordförande i XL-BYGG AB

Bert Larsson är i dag VD på XL-BYGG AB. I samband med bolagsstämman i mars 2017 föreslås han övergå till rollen som operativ styrelseordförande och ersätta nuvarande styrelseordförande Rolf Gehlin som har avböjt omval. Samtidigt lämnar Bert Larsson sin nuvarande roll som den frivilliga fackhandelskedjans VD. Rekryteringen av en ny VD för XL-BYGG AB påbörjas nu.

– I och med det här börjar vi byggandet av det nya XL-BYGG. Vi rustar ytterligare för framtiden med målet att både befästa och förstärka kedjans och varumärkets position som Sveriges ledade byggmarknadskedja, säger Bert Larsson. 

Bert ser fram mot den nya rollen.

– Jag får som operativ styrelseordförande en väldigt spännande roll med både utmanande och framåtriktade arbetsuppgifter.

Sedan varumärket XL-BYGG lanserades för drygt sju år sedan har kedjan nått stora framgångar både affärs- och varumärkesmässigt.

– Tillsammans har vi stärkt delägarna och visat den inneboende kraften i kedjan. Men vi står aldrig stilla. Nu är det fortsatt full fokus på framtid och utveckling. Det är saker som jag verkligen brinner för.

Det är en enig styrelse och valberedning som föreslår Bert Larsson som operativ styrelseordförande i XL-BYGG. Formellt fattas beslutet på ordinarie årsstämma i mars 2017.


Kontaktuppgifter vid ytterligare frågor:

Bert Larsson VD, 08  - 578 51 601

Rolf Gehlin Ordförande, 0708 - 55 56 10

För högupplöst pressbild, se relaterat bildmaterial nedan.

XL-BYGG är en kedja av närmare 100 fristående bygghandlare med totalt över 130 butiker över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke.

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.