Följ XL-BYGG AB

XL-BYGG öppnar 26 sept 2014 i Vänersborg

Pressmeddelande   •   Jul 01, 2014 12:00 CEST

AB Tengrentorps Tegel blir en del av Skandinaviens största bygghandelskedja XL-BYGG när de 1 juli 2014 blev medlemmar i Byggtryggförbundet och delägare i Byggtrygg AB.

En komplett bygghandel med anrik historia

Sedan september 2014 har vårt företag i Vänersborg varit ansluten till XL-BYGG, men vår bakgrund i byggbranschen sträcker sig längre tillbaka än så. Fram till 2014 gick företaget under namnet Tenggrenstorps Tegel. Historiskt sett var Tenggrenstorps Tegel ett tegelbruk som startades i början av 1900-talet. Då tegelbruket brann ner 1959 blev kvarlevorna av företaget en byggmaterialhandel. som år 1989 köptes av Sten Bergstrand. Sedan dess har företaget drivits som ett familjeföretag. 2013 lämnade Sten över stafettpinnen till sin son Axel som idag driver verksamheten.

En komplett bygghandel med spetskunnande

Hundraårig verkan inom produktområdet har gett företaget spetskompetens inom grund, tak och murat och putsat byggande och idag är vi 3 anställda. Genom inträddet i XL-BYGG kan vi nu tillgodose våra kunder med produkter för ”hela husbygget”. Genom nybyggd byggbutik och komplett XL-sortiment kommer vi nu kunna utöka vår goda service och vårt kunnande inom byggmaterial med ett välfyllt sortiment av byggvaror. Viktigt är för oss också att bibehålla vår unika kompetens inom de produktområden som tidigare varit vårt kännetecken.

En komplett bygghandel med långsiktig servicenivå

Vi på XL-BYGG Vänersborg arbetar kontinuerligt för långsiktiga och flexibla relationer till våra kunder, ett samarbete som har visat sig vara en framgångsfaktor för entreprenörer och slutkunder samt ”hemmafixare”. Vi kan erbjuda såväl frakt som lossning av kundunikt paketerat material - då punktliga och korrekta materialleveranser kan vara avgörande i en byggprocess. Vi kan också erbjuda personlig rådgivning gällande materialval och kvalitéer.


Företagsuppgifter: AB Tenggrenstorps Tegel
Org.nr: 556063-1045
Butiksnamn: XL-BYGG Vänersborg
Ansvarig kontaktperson: Axel Bergstrand

Telefon: 0521 - 71 10 11
Besöksadress: Svarvargatan 5
Postadress: 462 56 Vänersborg

XL-BYGG är en kedja av närmare 100 fristående bygghandlare över hela landet. Tillsammans med våra kolleger i Norge och Danmark bildar vi Skandinaviens största profilerade bygghandlarkedja. Många av våra anläggningar har en över hundraårig historia med ursprung i de traditionella brädgårdarna. Därför bankar våra hjärtan extra starkt för trä och virke.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.