Följ XL-BYGG AB

Vinnarna av XL-Hjälpen klara – nio föreningar får hjälp att rusta upp

Nyhet   •   Nov 08, 2019 10:05 CET

Nu är vinnarna i XL-BYGGs samhällsinitiativ XL-Hjälpen korade. Stora Stenen i Umeå är en av de nio föreningar som får hjälp att förverkliga sin byggdröm.

Tidigare i år lanserade XL-BYGG ett långsiktigt samhällsinitiativ för att fira att kedjan fyller 10 år i Sverige. Med XL-Hjälpen stöttar XL-BYGG landets föreningar och klubbar i att förverkliga byggprojekt som de av olika skäl inte haft möjlighet att genomföra. Under ansökningsperioden skickades över 2 000 nomineringar in och av dessa har juryn nu presenterat nio vinnare. Stora Stenen i Umeå är en av dem.

– För oss känns det ju fantastiskt att kunna hjälp till med någonting som innebär att fler får tillgång till naturen, säger Cecilia Holmlund, marknadsföringsansvarig på XL-BYGG Stenvalls.

Under det omfattande juryarbetet har särskild vikt lagts vid projekt som skulle leda till ökad tillgänglighet och inkludering. Andra kriterier juryn bedömt på är koppling till hälsa och rörelseglädje samt nytta för civilsamhället. Alla dessa återfanns särskilt starkt i Stora Stenen som önskade sig en broreparation.

Juryns motivering lyder:

”Tack vare allemansrätten får vi röra oss fritt i den svenska naturen. Hur utnyttjar vi den när benen inte bär? Eldsjälarna i organisationen Stora Stenen arbetar för att fler ska få tillgång till vår natur genom att tillgänglighetsanpassa naturupplevelser, bland annat genom att bygga långa träbroar. Vi vill bidra till att fler upptäcker kärleken till trä, skog och mark och kommer därför hjälpa Stora Stenen med en broreparation.”

Under hösten sätts arbetet med att realisera de nio vinnande byggplanerna igång. Processen ska dokumenteras och kommer gå att följa i XL-BYGG:s digitala kanaler. Mer information om övriga vinnare samt motiveringar bakom juryns val finns att hitta på www.xlhjalpen.se.

Vi på XL-BYGG vill rikta ett stort hjärta till alla er och ett stort tack för att vi får hjälpa till!

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Cecilia Holmlund, 010-1506610, marknadsföringsansvarig, XL-BYGG Stenvalls

Jessica Larsson, 070-734 34 97, PR-ansvarig, XL-BYGG AB

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.