Följ XL-BYGG AB

Vinnarna av XL-Hjälpen klara – nio föreningar får hjälp att rusta upp

Nyhet   •   Nov 08, 2019 09:47 CET

Nu är vinnarna i XL-BYGGs samhällsinitiativ XL-Hjälpen korade. Emiliaskolan i Höör är en av de nio föreningar som får hjälp att förverkliga sin byggdröm.

Tidigare i år lanserade XL-BYGG ett långsiktigt samhällsinitiativ för att fira att kedjan fyller 10 år i Sverige. Med XL-Hjälpen stöttar XL-BYGG landets föreningar och klubbar i att förverkliga byggprojekt som de av olika skäl inte haft möjlighet att genomföra. Under ansökningsperioden skickades över 2 000 nomineringar in och av dessa har juryn nu presenterat nio vinnare. Emiliaskolan i Höör är en av dem.

– Det är ju extra roligt att kunna hjälpa Emiliaskolan med någonting som eleverna har efterfrågat och längtat så mycket efter, säger Håkan Munther, VD på XL-BYGG Höör.

Under det omfattande juryarbetet har särskild vikt lagts vid projekt som skulle leda till ökad tillgänglighet och inkludering. Andra kriterier juryn bedömt på är koppling till hälsa och rörelseglädje samt nytta för civilsamhället. Alla dessa återfanns särskilt starkt i Emiliaskolan som önskade sig en ny skateramp.

Juryns motivering lyder:

” Elever på Emiliaskolan i Höör har engagerat sig i kampen för en skateramp i flera år och har gång på gång fått nej från de vuxna av ekonomiska skäl. Vi vill vara med och bidra till mer rörelse i vardagen och visa barnen att kampen lönar sig. Vi hör er.”

Under hösten sätts arbetet med att realisera de nio vinnande byggplanerna igång. Processen ska dokumenteras och kommer gå att följa i XL-BYGG:s digitala kanaler. Mer information om övriga vinnare samt motiveringar bakom juryns val finns att hitta på www.xlhjalpen.se.

Vi på XL-BYGG vill rikta ett stort hjärta till alla er och ett stort tack för att vi får hjälpa till!

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Håkan Munther, 0413-559956, VD, XL-BYGG Höör

Jessica Larsson, 070-734 34 97, PR-ansvarig, XL-BYGG AB

Bifogade filer

PDF-dokument

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.